07-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ben Sana Aşık Olacağım
Ve Ben Sana Aşık Olacağım  
Biliyorum; ama elimde değil söylememek  Bir gerçeklik vaat etmese de "merhaba" deyişin  Yüzüme bakmadan konuşabilsen de elimde değil işte  Ben de bakamıyorum senin yüzüne 
Seni; "elsiz" ezberliyorum! Belki hiç dokunmayacaksın bana  Bir gülün yaprağına dokunur gibi dokunacağım ben  Sana değil; yine bir gül yaprağına 
Seni; "dilsiz" tanıyorum!  Seni ne zaman düşünmesem susuveriyorsun kulaklarımda  Senden özge düş, hayal yok! Sen duvarlarımda alışılmış bir yalnızlıksın  Konuşamıyoruz "merhaba"dan başka kelime  "Nasılsın"lar zoraki çıkıyor dudaklarımızdan  Duymuyoruz! Eminim 
Seni; "kör" bilmek de işime gelirdi belki  Bir cam yansımasında ya da yağmurlu bir yalnızlığında yolculuğunun, dışarıyı izlemediğini varsaymak  Anlamsız bir bakışa, belki biraz da siyaha bürünmesi gözlerinin 
Kendimi "hissiz"liğine inandıramıyorum  Şu yazdıkların var ya; olmasa onlar?!! Tüm noktalı virgüllerimle birlikte ben, sana aşık olacağım 
Şiirler umurumda değil! Şarkılar  Hepsinin boğazını sıkacağım  Duyduğum her güzel melodiye susacağım artık; çünkü ben, sana aşık olacağım 
Seni ilk okuduğum şiirde olduğum gibi  Seni ilk gördüğüm resimde olduğum gibi  Seni ilk tanıdığım günde olduğum gibi  Ve dün, ve bugün olduğum gibi  Yarın da ben, sana aşık olacağım
Aynı kaldırımlarda üşümüş olabiliriz bir ihtimal, bu sebepten seviyorum artık onları  Belki aynı rakıyı yudumladık bir zamanlar  Aynı yağmura tutulduk  Aynı anda bakmışız ki ayışığına  Ben sana aşık olacağım
"Sus" diyecek gözlerin bana  Biliyorsun, bir daha bakamayacağım onlara  "Sus" diyeceksin duyamayacağım sesini de  Beni reddedişini bile çok gördüm kendime Bir hayal şiiri yaratacağım ve onun içinde ben, sana aşık olacağım "Sus" diyemeyecek yazdıkların bana  Ben de "Sus" olamayacağım yazdıklarımda! Seni yazacağım; çünkü artık "varsam varım"  Çünkü, ben sana aşık olacağım  
İçimde senden başka bir sen var artık ve ben onu sonsuza kadar yaşatacağım  Bir hayal kenti yaratacağım ve onun içinde ben, sana aşık olacağım 
Yaşlı değil aptalım! Hal bilmem, mazeret bilmem şimdi  ama diye başladığın hiç bir cümle ilgilendirmiyor beni  Yirmi yaşımın heyecanına kapılacağım 
ve ben  
Sen bilmediğin için beni, gönlünce yazacaksın şiirlerini  Senin yazdığını okurken ben o şiirde de bir başka ben yaratacağım  Böylelikle sen de beni anlatacaksın  En çözülmez açmazlarla hazırlandım sana  Bir değişiklik yapacağım 
ve ben; (bilmiyorsan söyleyeyim)
Sana aşık olacağım
|
|
|