07-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ben Bişey Çalmadım Ya
Birgün arkadaşla süpermarketlerden birine alışverişe gitmişiz Gezerken bir hırka gözüme ilişmiş Aman Allahım tam benlik "Nisan beni al, beni al" diye bağırıyor Ne bileyim ben altında bir iş çıkacağını Bende o hırkanın çağrısına uymuş ve hemen gidip almışım hırkayı Aman ne mutluyum ne mutlu Aradan bir kaç gün geçmiş ve ben bir başka süpermarkete gayet safiyane duygularla alışverişe gitmişim Üstelik yeni aldığım hırkamıda giyerek Ne var ki, alacağım şeyi bulamamışım ve daha fazla oyalanmadan ordan çıkmaya karar vermişim Alışverişsiz çıkış kapısı taaa öbür uçta Kim gidecek oraya kadar En iyisimi alışveriş kasalarının birinden geçip gitmek Hay gitmez olaydım Daha ben kapıdan çıkarken kapı ötmeye başlamasınmı? Feleğim şaştı, neye uğradığımı şaşırdım Kasiyer bi yere gitmememi söyledi Zaten bende gidecek halmi kalmış Güvenliği haber verildi Ben morun her tonunu sergiliyorum o arada Bide böyle zamanlarda kendini bilmez densizlerde olaya burnunu sokmazmı? Çıktı ordan sivil giyimli bi hatun,kalabalığın içinde;
- Ben polisim, ben ilgileneyim
Allahım ben öldüm Kasiyer :
- Yok hanımefendi, güvenliğe haber verdik Gelecekler şimdi, onlar ilgilenir
Güvenlik bir hırsız yakalamış olmanın edasıyla geldi tabiki Kalabalığın içinde cebimdeçantamda,ne kadar ıvır zıvırım varsa çıkarttırdılar O küçücük el kremime bile nasıl incelediler Allahım Sanki büyük bir kazı çalışması sonucu firavunun hazinesine ulaştılar
Tabi çalıntı olabilecek hiçbirşey bulamadılar Ama olur mu? Ben kapıyı öttürdüm Mutlaka zulada bişey yürüttüm Ben doğru güvenlik odasına Bayan güvenlikçi :
- Hanımefendi üzerinizdekileri çıkarırmısınız?
Ben aynen hönk vaziyetlerinde  Başladım üzerimdekileri çıkarmaya Tabi öncelik hırkadan başladı Erkek güvenlikçi aldı benim hırkayı, başladı tekrar hazine avcılığına
O da ne? Yakanın içinde şeffaf bir barkot  
Şans yüzüme gülmeye başladı nihayet
- Hanımefendi siz bunu       alışveriş merkezindenmi aldınız
-Evet noldu ki?
-Hımmm! Şimdi anlaşıldı Bu süpermarket bunu hep yapıyor Sattığı malların gizli bucağına bu barkotları koyuyor Maksat hırsızlığı önlemek
Dellendim o anda Ne önlemi beee, az daha hırsız damgası yiyordum
Büyük bir hışımla çalıştığım yere geldim Bu olayı arkadaşlarıma anlatmaya başladım Bi öğrendim ki, bi erkek arkadaşta pantolon almış ve onuda pantolonun içine saklamışlar Eeee nisan durur mu? Anında bir dilekçe; Tehdidin biri bin para Mahkemeye vereceğimi ve kişilik haklarımla oynadıkları için tazminat davası açacağımı yazdım
Aradan bir hafta geçmedi ki, şirketin halkla ilişkiler müdürü yanımda; Özrün biri bin para
Sonuçta ne mi oldu Dava falan açmadım tabi Ama bir hırka yüzünden sicili çizdirecektik Allah muhafaza 
|
|
|