![]() |
Nietzsche Böyle Buyurmuş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nietzsche Böyle Buyurmuş"Ne kadar yükselirsen o kadar küçük görünürsün uçmak bilmeyenlere ![]() "Canavarlarla savaşanlar sonunda bir canavar olmamaya dikkat etmelidirler ![]() "Umut sadece eziyetin süresini arttırır ![]() "Babasının gizlediği oğlunda ortaya çıkar ![]() "Seni öldürmeyen şey güçlendirir ![]() "Varlık, sonsuz bir yaradır ![]() "Biz arzulanana değil arzulamanın kendisine aşığızdır ![]() "En kof ceviz dahi kırılmak ister ![]() "Çok düşünülen her şey kuşkuyla düşünülür ![]() "Kitap yazamayan, mektup yazar ![]() "Uçurumları sevenin kanatları olmalı ![]() "Zayıflar bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar ![]() "Bütün yargılayanların gözünden bir cellad bakar ![]() "Seni seviyorsam sana ne bundan?? "Neden'i olan, Nasıl'a katlanır ![]() "Aşk iki insanin birbirini sahiplenme duygusundan çok öte bir şey ![]() "İyi uyumak için uyanık olmak gerekir ![]() "Kovalamaktan, aramaktan yorulduğumdan beri bulmayı öğrendim ![]() "Uçuruma uzun üre bakarsanız uçurumda size bakar ![]() " Yalan söyleyenlere karşı sürekli tetikte olmaktansa yalan söylemelerine izin veririm ![]() "Benim arzum başkalarının bir kitapla anlattıkları şeyi, on cümlede anlatmaktır ![]() "Dilencileri yok etmek gerek; çünkü insan onlara verince e pişman oluyor , vermeyince de ![]() "Varlık sonsuz bir yaradır ![]() "İnançlar hakikat düşmanları olarak yalanlardan daha tehlikelidir ![]() "Olgu yoktur yorum vardır ![]() "En insani davranış, bir insanın utanılacak duruma düşmesini önlemektir ![]() "Kendi alevlerinizde yanmaya hazır olmalısınız, önce kül olmadan kendinizi nasıl yenileyebilirsiniz ![]() "İnsanlar ışığı önlerini görmek içim değil, daha parlak görünmek için kendilerine tutuyorlar ![]() "Benim sevgim başkasının duygusunu paylaşmakta değil; paylaştığım duyguya katlanabilmektedir ![]() "Bizi farklı kılan;tarihte, tabiatta ve veya tabiatın arkasında hiçbir tanrı tanımamamız değil, ama tanrı diye hürmet edileni ?tanrıya benzer? bulmamamızdır ![]() "Ölümün son iyiliği bir daha ölümün olmamasıdır ![]() "Pazar yerinden ve şandan uzakta olur büyük olan her şey ![]() "Bir fikir insanlığa ne kadar pahalıya mâl olursa o kadar değerlidir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Nietzsche Böyle Buyurmuş |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nietzsche Böyle BuyurmuşŞU ÇILGIN TÜRKLER KİTABINDAN ALINTI Savasin en kanli gunlerinden biriydi ![]() kanlar icinde yere dustugunu gördü ![]() siperden çikaramayacagi gibi bir ates altindaydilar ![]() Asker tegmenine kostu hemen: - Komutanim, bir kosu arkadasimi alip geleyim mi? -"Delirdin mi?" der gibi bakti tegmen ![]() ![]() ![]() - Gitmege degmez oglum, arkadasin delik desik olmus ![]() ![]() tehlikeye atma sakin! Ama asker o kadar israr etti ki, tegmen izin vermek zorunda kaldi ![]() - Peki, dene bakalim! Asker yogun ates altinda firladi siperden ve mucize eseri, arkadasinin yanina kadar gitti, yarali arkadasini sirtlandigi gibi tasidi ![]() siperin icine yuvarlandilar ![]() nefes nefese bir kenara yikilmis askere döndu: - Sana hayatini tehlikeye atmaya degmez, dememis miydim! Bu zaten ölmus ![]() ![]() ![]() - Degdi Komutanim, degdi! dedi asker ![]() - Nasil degdi, arkadasin zaten ölmus, görmuyor musun? - Gene de degdi komutanim, cunku yanina vardigimda henuz yasiyordu ![]() ![]() ![]() Ve onun son sözlerini duymak, dunyalara bedeldi benim icin ![]() ![]() ![]() Ve, hickirarak, arkadasinin son sözlerini tekrarladi: "Gelecegini biliyordum!" GELECEGINI BILIYORDUM! Kalbimizde "arkadaslik" denilen bir mucize var ![]() ![]() Ama bunun ozel bir armagan oldugunu, Allah'in birlutfu oldugunu bilirsiniz ![]() Gercekten de arkadaslar nadide mucevherlerdir ![]() basarmaniz icin cesaret verirler ![]() ![]() Bugun arkadaslariniza, onlarla ne kadar ilgilendiginizi gosterin ![]() |
![]() |
![]() |
|