![]() |
İste O Zaman |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İste O ZamanNe kadar acidir,bilirmisiniz ![]() ![]() Korkularimiz yuzunden kaybettiklerimizi dusunmek ![]() ![]() ![]() Yalanlar uzerine kurulan gelecek, hatalardan dersler almamak, paylaşamamak,dunden kurtulamamak, ic catismalarla, maskelerle yasamak ![]() ![]() ![]() Dun oludur ![]() ![]() ![]() Su an tek gercektir ![]() ![]() ![]() Yarin ise kucaginiza dogacak bebektir ![]() ![]() ![]() Cesetlerin ve yeni dogan bebeklerin kaygisiyla yasami kendimize zehir ediyoruz ![]() Tek gercek olan su ani,"simdiyi" yasayamiyoruz ![]() ![]() ![]() Neden ![]() ![]() Cunku ozguven yoksunuyuz ![]() ![]() ![]() Oturmamis, gelismemis kisiliklerimizle, toplumsal kaliplarimizla, kendimizi asamadan, siradanliktan kurtulamadan birer robot gibi yasamaya calisiyoruz ![]() ![]() ![]() Paylasmaktan korkuyoruz ![]() ![]() ![]() Bizi rahatsiz eden, hatalarla dolu gecmisimizi kendimize bile anlatamiyoruz ![]() ![]() ![]() Kalmis ki baskalarina anlatmak dusuncesi bile bizleri urkutuyor ![]() Oysa hata yapmak ozgurlugumuzdur ![]() O dogal olan, ogrenmenin temeli sayilan "hata yapma ozgurlugumuz"u kullanmis olmakla,başka bir ifadeyle, aciyi tatmak, hissetmek "tatlinin" iyi oldugunu da ogrenmek, anlamak oldugunu bilmiyoruz ![]() Uc yasindaki bir cocuga ellini sobaya vurdugunda cani yanacagini defalarca soylemeniz birsey ifade etmeyecektir ![]() ![]() ![]() Ellini sobaya vurarak, canin yanmasi ile sobadan uzak durmasi gerektigini yasayarak ogrenecektir ![]() ![]() ![]() Luttfen yasamaktan korkmayiniz!!! Paylasmak, mide bulantisi olup da kusamayan hastanin, kasilmalari goze alarak,parmak atip kusmasi, birkac gun mide kasilmasina razi olup, sonrasinda sagligini kazanmasi gibidir ![]() ![]() ![]() Beyni-bilinc alti dolu olan insan, surekli mide bulantisiyla yasayan hasta gibidir ![]() Dusunun, eskilerini cikartamadigimiz icin yeni birseyler yiyemeden, surekli "ogurerek" ama ayni zaman da taktigimiz maskelerle farkli gorunerek yasamaya calisan zavallilariz ![]() ![]() ![]() Sevgiyi, sevmeyi bilmiyoruz ![]() ![]() ![]() En onemlisi kendimizi sevmiyoruz ![]() ![]() ![]() Sevgi, ilgi ve bilgi ile gelisir ![]() ![]() Hangimiz, bir aynanin karsisina gecip, kendimizle yuzlesme cesaretini gosterebiliyoruz ![]() ![]() Durustce kendisiyle yuzlesebilen insan, dogrularini-yanlislarini gorup, kendisini degistiren,gelistiren, paylasmaktan ve gerceklerden korkmayan bir insan olur ![]() Insanlar dunyada benzersiz ve tekdir ![]() Benzersizligimizi farketmemiz, degerimizinde farkindaligini hissetmemizdir ![]() Tum hatalarimiza ragmen degerli ve benzersiz oldugumuzu bilmemiz, acimizı hafifletir,ozguveni, ozsaygiyi ve en onemlisi kendimizi sevmeyi bize ogretir ![]() Bu da kisisel butunlugumuzun temelini olusturur ![]() Deneyimlerimiz ve cektigimizi dusundugumuz acilar gercekte kendimizi bulmamizi saglar ![]() Yani olumsuzluktan olumluyu yakalamis olmakla biz, siradanliktan kurtulup,gelismis birer insan olarak "insan" olmanin hazzini yasariz ![]() Iste o zaman yasam bir baskadir, sevgi, saygi, guven, dostluk bir baska anlam tasir artik ![]() ![]() ![]() Mutlulugun kapilarini araladim sanirken, Megersem huzunlerin kapilarini araliyormusumda haberim yokken ![]() ![]() Sevdim cani gonulden en derinden kopmayacasina baglandim kalbimin tel tel damarlarindan, Amma ve lakin kader aglarini ormekteydi benim aleyhimde, olsun dedim olsun be, Buda olsun kaderimiz cekmekse bize duser ![]() ![]() Yasamak guzel sevmek guzel sevilmek guzel sevilmemekte guzel, Bunlari yasamakta hepsinden guzel istehayat bu isteee Insanlik bu istee,kader bu iştee budur yaşamak, Istee budur yasamın anlamı ![]() ![]() Zevki,acisi,tatlisi en guzel anlarini hatirlamak, Gulumsemek gulumsyebilmekte bir mutluluk istee bu yasamak istee bu ![]() ![]() ![]() (Alinti) |
![]() |
![]() |
|