Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
nobranlik

Nobranlik

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nobranlik

NOBRANLIK
Nobran,sert tavırlı ve inatçı,nazik olmayan;dobra ise düşündüğünü açıkça söyleyen ,konuşan demektirBu iki sözcük maalesef karıştırılıyor
Bazı kişiler dobra dobra konuştuğunu ve bunun bir meziyet olduğunu düşünürken dobralığın yerini nobranlığa bıraktığını fark edemiyor ne yazık ki&
Düşündüklerini,duygularını açıkça söyleyebilmek,doğru sözlü olmak,kimseden çekinmeden konuşmak güzel ama bu konuşma nobranlığa varırsa o zaman güzellikten uzaklaşır,sevimsizleşir
Pek çok insanla karşılaşıyoruz yaşam içindeKimisi söylemek istediklerini yine
doğruluktan ayrılmadan açıkça ama nezaket kuralları içinde söylerken kimisi de ben düşündüğümü söylerim,karşımdaki kişi kırılırsa kırılsın,ben dobra dobra konuşurum,
beni seven böyle sevsin,böyle kabul etsin,istemeyen beni sevmek ,dinlemek hatta tanımak zorunda değil,hiç kimse için değişemem,ben neysem oyum şeklinde düşünür ve söylediği gibi de düşüncelerini ifade ederBu kişiler dobra konuşmaktan öte artık nobranlaşmışlardır;
ama bunun farkında değillerdir
İnsanlar birbirleriyle iletişim kurarlarken doğruyu söylesinler,anlatmak istediklerini
açıkça dile getirsinler,iki yüzlülük yapmasınlar ama her şeyi söylemekten söylemeye fark olduğunu da düşünsünlerEn güzel şeyleri söylemek istediğinizde seçtiğiniz sözcükler ve davranışlar buna ters düşecek şekildeyse söylemek istediklerinizin etkisi hiç de umduğunuz gibi olmazEn ağır eleştiriler uygun sözcükler ve davranışlarla söylenirse insanlarda olumlu
değişiklikler meydana getirir,size karşı olumsuz bir tepki göstermezler
Doğruyu söyleyeceğim ,eleştiri yapacağım diye insanların kalbini kırmak,sert davranışlarda bulunmak hoş değilBu davranışlar sizi haklı da olsanız haksız duruma düşürürEleştirinin tatlı dille de yapılabileceğini unutmamak gerekir
İnsanlar arasındaki en güzel iletişim birbirini kırmadan nezaket kuralları içinde yapılan iletişimdirNobranlığa varan davranışları olan kişiler kendilerine şöyle bir bakmalı,sivri yanlarını biraz törpülemeli,o zaman yaşamları daha da güzel olacaktırBu gelip geçici dünyada tatlı dilli olmak varken neden nobran olalım?Unutmayalım ki kalp kırmak kolay tamiri zordur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com