![]() |
Nobranlik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() NobranlikNOBRANLIK Nobran,sert tavırlı ve inatçı,nazik olmayan;dobra ise düşündüğünü açıkça söyleyen ,konuşan demektir ![]() ![]() Bazı kişiler dobra dobra konuştuğunu ve bunun bir meziyet olduğunu düşünürken dobralığın yerini nobranlığa bıraktığını fark edemiyor ne yazık ki& Düşündüklerini,duygularını açıkça söyleyebilmek,doğru sözlü olmak,kimseden çekinmeden konuşmak güzel ama bu konuşma nobranlığa varırsa o zaman güzellikten uzaklaşır,sevimsizleşir ![]() Pek çok insanla karşılaşıyoruz yaşam içinde ![]() doğruluktan ayrılmadan açıkça ama nezaket kuralları içinde söylerken kimisi de ben düşündüğümü söylerim,karşımdaki kişi kırılırsa kırılsın,ben dobra dobra konuşurum, beni seven böyle sevsin,böyle kabul etsin,istemeyen beni sevmek ,dinlemek hatta tanımak zorunda değil,hiç kimse için değişemem,ben neysem oyum şeklinde düşünür ve söylediği gibi de düşüncelerini ifade eder ![]() ama bunun farkında değillerdir ![]() İnsanlar birbirleriyle iletişim kurarlarken doğruyu söylesinler,anlatmak istediklerini açıkça dile getirsinler,iki yüzlülük yapmasınlar ama her şeyi söylemekten söylemeye fark olduğunu da düşünsünler ![]() ![]() değişiklikler meydana getirir,size karşı olumsuz bir tepki göstermezler ![]() Doğruyu söyleyeceğim ,eleştiri yapacağım diye insanların kalbini kırmak,sert davranışlarda bulunmak hoş değil ![]() ![]() ![]() İnsanlar arasındaki en güzel iletişim birbirini kırmadan nezaket kuralları içinde yapılan iletişimdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|