![]() |
Kücük Deniz Kizi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kücük Deniz KiziHava güneşli olduğunda evimden birkaç kilometre uzaklıktaki büyük bir göle balık tutmaya giderdim ![]() Öğlen saatlerinde balıkların hep sazanlığı tutardı ![]() Daha oltayı attığım anda en azından bir küçük balık oltaya takılırdı ![]() Artık bu konuda uzman olmuştum ![]() Ne olduysa o gün oldu zaten ![]() Yine hava güneşliydi ![]() Bu sefer ortalara değilde biraz kıyıya çekildim ![]() Küçük bir mağara vardı önümde ![]() Aslında buna mağara denemezdi ![]() Önümdeki koskocaman dağdaki küçük bir girintiydi bu sadece ![]() Oltayı buz gibi sulara bıraktım ![]() ![]() Biraz daha aşağıya saldım ![]() ![]() Kıyıda balık bulamazsın ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük mağaranın içinden geliyordu ![]() Simsiyah taşların arasında renkli birşey bana bakıyordu ![]() Kıyılar balıklar için çok can sıkıcıdır ![]() Bazı sazanlar dışında daha çok ortaya giderler ![]() Üzerinde olduğum kayığı küçük girintiye doğru sürdüm ![]() İşte tam o anda tüm dünyam değişti ![]() Herşeyi unutmuştum ![]() ![]() Önümdeki şeyden başka hiçbirşey düşünmüyordum ![]() Rüyadaydım sanki ![]() ![]() Ama ayakları yerinde yok onun yerine balıklarda olan yüzgeçlerden vardı ![]() ![]() Kızın sapsarı saçları göbeğine kadar uzanıyor,güneşte kristal gibi parıldıyordu ![]() Kusursuz mavi gözleri vardı ![]() ![]() O anda ona deli gibi aşık oldum ![]() O müthiş yüz daha da gülümsedi ![]() O mükemmel ağız biraz daha açıldı ve ''hoşçakal'' dedi ![]() Dur dememe fırsat kalmadan bir hamle ile suya daldı ve gözden kayboldu ![]() Son iki saniyede onun ne kadar hızlı yüzdüğünü gördüm ![]() O günden sonra hergün havanın güneşli olmasına bakmaksızın gittim o kıyıya ![]() Hergün can yoldaşım kayığımla aradım her girintiyi ![]() Hergün rüyama giriyordu DENİZ KIZI ![]() Ama yüzünü göremiyordum ![]() ![]() Artık güneşli günler bitmişti ![]() O gün bir Cumartesi günüydü ![]() Hava felaket yağmurluydu ![]() Yine de göle deniz kızını hayallerimi süsleyen kızı aramaya gidecektim ![]() Önce biraz tereddüt ettim ama sonra gitmeye karar verdim ![]() Kayığımı çok zor kontrol ediyordum ![]() Daha kıyıya ulaşamadan kayığım bir akıntıya kapıldı ve ters döndü ![]() Suya düştüm ![]() ![]() Yüzme biliyordum ama o fırtınada yüzmek imkansızdı ![]() Su tüm gücüyle beni derinlere çekiyordu ![]() İçimden son sözümü söyleyip kendimi serbest bırakacaktım ![]() Ey küçük deniz kızı senin için ölüyorum ![]() Sana aşığım ![]() Kendimi serbest bıraktım ![]() Su beni hızlıca derinlere çekiyordu ![]() Yeniden çırpındım ![]() Ama bu çırpınma nefessizlik sonucuydu ![]() Yavaş yavaş tüm akciyerlerim suyla dolmaya başlamıştı ![]() Elimde bir sıcaktık hissettim ![]() Deniz kızıydı bu ![]() EVET ! İşte yine gelmişti ![]() ![]() Tahminime göre ölmüştüm ![]() Gözlerimi açtığımda kendimi deniz kızını ilk kez gördüğüm girintinin içinde buldum ![]() Tepemde deniz kızı beni inceliyordu ![]() Merhaba'' dedim ve sohbete başladım ![]() Zaman geçtikçe ben ona oda bana bağlanıyordu ![]() Sonradan öğrendim ki ; Deniz kızları sadece büyülendiği insanlarla konuşurlarmış ![]() Beni onların ülkesine götürdü ![]() Gölün en derininde gizli bir yerdi burası ![]() Mükemmel biryerdi ![]() Oradaki krallık beni deniz erkeği yaptı artık ayaklarımın yerine yüzgeçlerim vardı ![]() Büyük kralın huzurunda evlendik ![]() VE BİR DAHA HİÇ BALIK TUTMADIM ![]() |
![]() |
![]() |
|