Yoksun İşte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoksun İşte![]() Yoksun işte, ölümüne özlemini çekiyorum şimdi Gittin, hayatımdan düşlerimi, anılarımı sarsarak ve tekmeleyerek kalbimin kapılarını ardına kadar![]() ![]() Bilki yağan yağmura, açan güneşe aldırmıyorum artık Günlerin tadı yok, sular da akmıyor Göçüp gitti uzak diyarlara sevgi kuşlarım![]() ![]() Yağmurla da konuşmuyorum artık, derdimi de anlatmıyorum nehirlere Ayrılık denizine düşmüş, tersine kürek çeken şaşkın bir denizci gibi kalakalmışım yorgun dalgalar arasında![]() ![]() Rüzgar da esmiyor![]() ![]() ![]() Yoksun işte gecenin zifiri saçları akıyor uzaktaki dağlara usul usul, yokluğun ölüm gibi, buza dönüyor hayat , ellerim, bedenim, ayaklarım üşüyor& Çekip uzaklara giden hayallerimin peşinde uçup gidiyor kırlangıçlar, kırlangıçlar gidiyor ben kaliyorum ![]() ![]() ![]() Omuzları düşmüş basamaklardan inerek hiç bir sevgi kıtasına varılamıyacağını anladım Anladım ki, herkes kendi yarasını kanatır ve her acı bir başka acıya açılan kapıdır![]() ![]() ![]() Bir zamanlar saçların gönül bahçemin çiçekleriydi; okşadıkça, dokundukça kokulu güller açardı yüzünde Bakmaya, dokunmaya kıyamazdım![]() ![]() Ellerini her tuttuğumda bir sonsuz sevinç kaplardı yeryüzünü, gökyüzünün bütün yıldızlarını tutup başına taç yapmak geçerdi içimden Ne zaman seninle buluşsam, zamanı durdurmak ve zincire vurmak isterdim saatleri![]() Sonra ayrılırdık, sorguya çekerdi seni kardeşlerin, döverlerdi Elimden bir şey gelmezdi, gözyaşların gücüme giderdi Oturup ağlardım senin yerine![]() ![]() Ne zaman buluştuğumuz yerden geçsem içim burkulur, gözlerim durup durup dolar Her esen yelde, yağan yağmurda, çağlayan ırmakta, uğuldayan ormanda hep senin kokunu duyarım Yoksun işte, yitirdim içimde gülen o sevdalı çocuğun gözlerini Anladım ki, kayıp çocuk gözleridir hüznün diğer bir adı, bu karanlık soğuk gecelerde Anladım ki, bütün yıldızların karardığı gece sevinçlerin tükendiği yerdir![]() İç çekmenin başka bir anlamı var mı başka dillerde bilmiyorum? Ben sustum, öpülmemiş zaman girdapları kemiriyor dudaklarımı Anladım ki, bütün iççekişler sevgililerine kavuşmayan sevdalıların hüzünlü gözlerine benzer, yaşamın kıyısında kırılmış tomurcuklara![]() ![]() ![]() Yoksun işte, uzandığımız her nehirde bir mutsuz yaşamın tortusu kaldı Sen ki, benim yaz yağmurum, güz güneşimdin Anladim ki, sensiz hayat çekilmiyor, terkedilmişliğin hüznü vurur şimdi sulara![]() ![]() Anladım ki, her gidiş bir dönüşü anlatmaz![]() ![]() Özlem tek yönlü uzun bir yol işte gidipte dönmeyen ![]() ![]() Aklıma düştükçe bakışların, bir hüzün şarkısı kırılır kalmimde Ki, canıma batıyor kırıkları her defasında![]() ´![]() |
|
|
|