Ankarali Simitçi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ankarali SimitçiSon bir yildir ögle yemeklerini dışarıda yemek durumunda kaldığımızdan işyerinden iki ağabeyimle Tunalı civarlarında yemeğimizi yiyor ve öğleden sonrasi için de Tunalı Pasajı karşısındaki köşeden simit aliyoruz ![]() Yaklaşık on-on beş gündür tezgahın başka birisi tarafından işletildigini fark etmiştim Dün bu sefer simidi ben alacağım diyerek, tezgahagittiğimde simitçi ortalıkta görünmüyordu Ben de her tezgahın başındasimitçi olmadığında, Türklerin yaptığı refleks ile tezgahın camını açacak ve parayı koyarak iki tane simit alacaktım Öyle de yaptım tezgahınsürgülü camını açtım 1 YTL' yi rafa koydum ve tam simitleri alacaktım ki, orada üstüne el yazısıyla bir şeyler yazılmış, müsvedde kağıtları gördüm ![]() Beni iyi taniyanlar ne kadar merakli olduğumu bilirler; "Yahu bu da nedir, ne yazmiş bu adam acaba, bir bakayım," dedim: 8:10 - 2 8:15 - 1 8 21 - 18 22 - 2Anlayacağınız bu listede ögleye kadar hangi dakikada kaç simit satıldıgı yazıyordu ![]() Sonra bu listenin altina 13:55 - 2 yazıp, ne yazdığıma dikkat etsin diye 2'nin üstüne bir de yıldız koydum ve simitleri aldım ![]() Veritabanı tutmaya bayılırım "Allahım adamdaki bilince bak,veritabanı tutuyor!" dedim Ama emin değildim Belki de belediyeböyle bir şeyler istemiştir falan ![]() ![]() dedim![]() Neyse uzatmayayım, bugün yine aynı simitçiye uğradım, bu sefer oradaydı ![]() Nasilsin, iyi misin, hoşbeşinden sonra" 13:55 simitlerini toplama ekledin mi?" diye sorunca: - " Abi sen miydin o?" diye gülümsemeye başladı ![]() - " Neden böyle bir liste tutuyorsun?" diye sordum, "Belediye mi istiyor?" - " Yok abi, ben 15 gün önce aldım bu tezgahın işletmesini, henüz yabancısıyım müşterinin dedi Bunlari dakika dakika yaziyorum,hangi saatlerde müşteri yığılğyorsa, ona göre sıcak simit getireceğim, o gün sabahın simidi akşama kaldi, utandım müşteriden" deyince ellerine sarilip opmek geldi icimden
|
|
|
|