07-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
En Çok Bahsettiğim Şeylerden Biridir Umut
En çok bahsettiğim şeylerden biridir umut En çok korktuğum histir de Onsuz yaşanamaz bu şüphesiz; lakin sizi ayakta tuttuğu gibi, hayattan da bezdirebilir
Çift yüzlü bir kılıçtır umut Aşka ne kadar çok benziyor Kardeş olduklarından şüpheleniyorum
Benim yıllardır benimsediğim bir stratejim var: Umut etmemek ama giriştiğim iş başarılı olursa zevkle şaşırmak
Evet bir çok insan umuttan korkar Aşırı gerçekçi olmaya çalışırlar
Bu da kendi kendimize söylediğimiz bir yalandır Ne olursa olsun umudu içimizde taşırız Aslında sert ve duygusuz görünüşümüzün altında umut kaynıyordur Sert görünmemiz, acı çekme korkusuna verdiğimiz bir tepkidir
Peki ne yapmalı? Asla umudu inkar etmemeli Geleceğin daha güzel günlere gebe olduğuna inanmalı Buna inanmazsak, hiç bir şey kötü olmasa bile, karamsarlığımızla herşeyi kötüye çeviririz
Asla vazgeçmemeliyiz Umut etmeliyiz ama bunu gerçekçi sınırlar içinde yapmalıyız
Ben umuda inanıyorum Gelecek günlerin daha güzel şeyler getireceğine inanıyorum Herşeyin daha iyi olacağına inanıyorum
Buna inanmasak neden yaşayalım ki zaten?
Lakin şuna da dikkatli etmeli Umudumuz ne kadar büyükse onun getireceği hayal kırıklığı ve boşluk da o kadar büyük olacaktır
Öyleyse doğru söz şu olmalı: Umut, bazı durumlarda, hayal kırıklığı yoluna ilk adımdır
Bazı durumlarda yaşamamızı sağlayan besindir
Alttaki cümlelerle bitirmek istiyorum yazımı:
Baharda umut etmek kolaydır savaşçı, havanın ısındığı, ağaçların yeşillendiği zamanda Yazın da umut etmek kolaydır, ağaçlar altın altın pırıldarken Yazın da umut etmek kolaydır, ağaçlar altın altın parlarken Güzün de umut etmek kolaydır, ağaçlar akmakta olan kan gibi al rengine bürününce Ama kışın, hava keskinleşip ısırmaya başladığında, gökler griyken ağaç ölür mü savaşçı?
Ağaca kışın ne olur savaşçı, her yer karardığında, hatta toprak bile donduğunda? Ağaç daha da derine doğru kazar Köklerini toprak içinde daha, daha da derine doğru kazar, dünyanın sıcak kalbine doğru Orada, derinlerde, ağaç karanlık ve soğuk sırasında hayatta kalmasına yetecek gıdayı bulur; bulur ki bahar da bir kere daha çiçek açabilsin
Yani sen hayatının en karanlık kışındasın Ve o yüzden iyice derinlere inmelisin ki bu acı soğuk ve korkunç karanlığı atlatabilmene yardımcı olacak sıcaklığı ve gücü bulasın Bu gücü kalbinde, ruhunda bulmalısın
|
|
|