Kapama Gözlerini |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kapama GözleriniÇocukken geceleri yıldızlara bakardım ![]() ![]() Başımı gökyüzüne kaldırır heyecanla yıldızları sayardım; kaçında aşk vardı, kaçından böyle görünürdü gökyüzü, kaçında denizler bu kadar güzel ve kaçında aşk maviydi![]() ![]() ![]() Yıllar sonra senin gözlerinde gördüm yıldızları ![]() ![]() Gözlerinde o çocukluk heyecanımı yaşadım yeniden Mavi denizleri, mavi gökyüzünü, mavi aşkı gördüm![]() ![]() Belki de onun için sen gözlerini kapattığında sönüyor yıldızlarım![]() ![]() ![]() Gözlerinden bir yol çizdim kendime, yıldızlara tutunarak ulaştım aşka ![]() ![]() Aşk maviydi; gözlerinde aşka bulandım![]() ![]() Şimdi belki de bu yüzden; gözlerini kapadığında yolumu kaybedişim![]() ![]() ![]() Şiirler okurdum gökyüzüne bakarak; nefesimden cam buğulanırdı ![]() ![]() Adımı yazardımo şiirli buğuya, yanında bir boşluk bırakarak ![]() ![]() Sonra yanına eklenecek mavi aşkımı hayal ederdim saatlerce![]() ![]() Şöyle olmalı, böyle bakmalı, böyle konuşmalı![]() ![]() Şimdilerde gözlerine bakarak şiirler okuyorum içimden, sen duymuyorsun ![]() ![]() ![]() Gözlerinin buğusuna adımı yazıyorum, yanına da mavi aşkımı; yani seni ![]() ![]() Kapasan gözlerini, buğusu silinecek, adım silinecek gözlerinden, aşk silinecek![]() ![]() ![]() Bir şiir okuyorum soğuk cama yaslanıp; Yokluğun cehennemin öbür adıdır Üşüyorum kapama gözlerini diye biten ![]() ![]() ![]() Şimdi gözlerini kaparsan; gözlerindeki yıldızlar sönecek ![]() ![]() Şimdi gözlerini kaparsan; maviler çok üşüyecek ![]() ![]() ![]() |
|
|
|