![]() |
Eylülde Biter Suskunluğum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eylülde Biter SuskunluğumBir masal devinden masum bir dilektir seni sevmek, Seni sevdikçe, seni yazdıkça kalemim sonsuzdur hep ![]() Görkemli bir bahçe, uzak bir ülkedir belki de yüreğin, Gözlerin, saçların, ellerin, dudakların ve Eylül dür sözlerin Aylardan Eylül ![]() ![]() Çünkü, aylardan Eylül ve bitti benim suskunluğum ![]() Elimdeki çiçekler hep gül, bahçem gül, yüreğim gül ve şimdi Aylardan Eylül ![]() Açtım kapımı ardına kadar, yüreğim mavi, ellerim yıldız ve saçlarım aya tutkulu ![]() Bakışlarım mağrur yüreğin gibi ![]() Gözlerin hüzünlü şarkıları çağırıyor, ellerin soğuk Eylül geceleri gibi, anıların kayıyor arada bir yıldız gibi ![]() Ve şimdi hüzün vakti gül dudaklım ![]() Zehir zemberek sözler yoktur yıldız tepesinde ![]() Burada sevda, burada aşk ve ihtiras yaşanır alabildiğine ![]() Binlerce resim, binlerce gözyaşı ve bir o kadar da hüzün ihtilali gerçekleşir burada ![]() Dudakların kilitleri kırılır, gözlerin mili akar, yüreklerin rotası hep sevişmeye çıkar ![]() Sevdalarımdan öğrendiğim ne varsa anlattım bir bir sana ![]() Bir ağaca tırmanıp içimdeki coşkuyu anlattım ![]() Coşkuyla konuşmam bundandır, bundandır bulutları kızdırması sevdalarımın ![]() Seni sevdikçe ben, bir masal kahramanı farz ederim kendimi ![]() Az giderim-uz giderim dere tepe sana gelirim ![]() Bu kafesini zorlayan ozan yüreğimi ayaklarının dibine atar, yalnız senin ülkende kalmak isterim ![]() Yürekleri yangınlara dalan, üşüyen bir parmaktır sevdalarım ![]() Sımsıcak merhabalar dökülür dilimden ![]() Yüzüm asıktır, yüreğim çocuktur ve ben her çiçeğe dikenimle sevdalanırım ![]() Yüzümdeki ışıklar geceyi aydınlatır, bir yıldız denizinde aşk a yelken açarım ![]() Ondandır yıldızlara sevdalandığım, ondandır gezegenlerden sözcük topladığım ![]() Bazen uzun süren bir fırtına sonrası ölümü düşlerim, sonra toprak olur, yine ülkeme dönerim ![]() Bataklıklardan çıkardığım tüm umutları sevinç sayarım ![]() Gülüşlerini, öpüşlerini, kokunu ve sarılışlarını anımsayarak gizlice dudaklarına değerim ![]() Ansızın başlar dünyayla ilintisizliğim ![]() Ben gökyüzü olurum, yıldız olurum, rüzgar ve güneş olurum, seni bulurum ![]() Düşlerindeki göllere dalarım, sofranda bir peri olurum, saçlarına değer, saman yolunu bulurum ![]() Sen ki ey acıların, sevinçlerin, gizemin kraliçesi, ben seni görmeden de, bilmeden de, dokunmadan da sevdalın olurum ![]() Duvar gibi örülürken içimde bekleyişler, bembeyaz bir gül demeti büyür bahçemde ![]() Belki sesini duyarım uzak ülkelerden ![]() ![]() İçimde artar aşkının ağırlığı ve kilitlenir zaman, donuklaşır gülüşlerin, öfkem olursun, mavi denizlerimde yüzemez balıkların, belki de boğulurum upuzun çöllerinde ![]() Sen ki, bir avuç su olursun yüzüme çarptığım ![]() Her şafakta seninle uyanırım, güneşinin ışıltılarından görkemli bir sofraya otururum ![]() Eylül olur bağdaş kurarım sevdana ![]() Bir türkü olurum, dağlara yürürüm, ormanlarında bir çam kozalağı gibi ayaklarının dibine düşerim ![]() Anlayacağın gül dudaklım bu rengarenk elmalar yetişen yaşam bahçesinde içimizdeki ışık seliyle birbirimizi arayışımız hiç bitmez ![]() Çiçeklere açmayı, kirazlara olgunlaşmayı, elmalara renk vermeyi ve dağlardaki isimsiz çiçeklere isim koymayı biz öğrettik ![]() Bu güleç yüzlü dünyanın, bu lekesiz yüreklerin rotası hep bizdedir ![]() Sevda uğruna yıkıp, yakıp içimdeki tüm kentleri sana yürüyüşüm de bundandır ![]() Yosun gözlerin yerle bir etse de içimdeki tüm çadırları, bir yankı olur bulurum seni ![]() Baktıkça hiçbir yeri göstermeyen haritalar, rotasız ilerleyen gemiler gibidir yaşam ![]() Bu yıldız denizlerinde dünyayı seyre dalmışken, gizemiyle sönmüş birçok gezegenin tam orta yerinde evrenin yüce ruhunu arıyorum seni sevdikçe ![]() Ölüm uzunca esen bir fırtına sonrasıdır belki ![]() Belki de Ramses in gözleridir ![]() ![]() Tüm gövdeni yıldızlarıma çevirdiğinde tanrıların altın oklarını bekle ![]() Gül ve ipekten yüreğinle, Eylülde gir şu masalsı düşlerime |
![]() |
![]() |
|