Ümit |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ümitİşte yine sen varsın gözlerimin önünde akıp giden bir serap gibi ![]() İnsanın çölde su için yanması gibi, susuzlukla kavrulması ve onu hayal etmesi gibi![]() Bende sana öyle susuzum ve her tükenen zamanın aradından biraz daha artıyor sana olan bu sussuzluğum![]() İçimde anlatılamaz büyüyen bu korkunç yangın bitkin yüreğimide gittikçe sarıyor artık![]() Ve ben bu bitap yüreğimi hayalinle diriltiyor, gözlerimde hayalini kuruyor, herşeyinle seni düşlüyorum![]() Gözlerimde başlayan hayalin bütün bedenime yayılıyor ve içime işliyor ![]() Tıpkı yanımdaymışsın gibi, bana gülüyor ve dokunyormuşsun gibi ve sıkıca sarılıp, başını omzuma yaslıyormuşsun gibi![]() Sen çölde bir vaha, ben seni arayan bir seferi![]() Kokuna, sıcaklığına, gülüşüne, dokunuşuna hasret![]() Herşeyi ile sadece seni aramaya, bulmaya çalışan ve sedece kendini sana adayan bir seferi![]() ![]() Ve sen yeryüzüne çıkarak kendine yol arayan, akmaya çalışan su gibisin Fakat gerçek kıymeti bugüne kadar anlaşılmamış ve anlatmayı başaramamış , akmasını bilememiş ve akacağı yönü hep şaşırmış![]() Aslında çöl sıcağında varolan olan su gibi, nadir ve çok kıymetli![]() Kana kana içmek istenen, hep ulaşılmak istenen su gibi![]() En ufacık bir damlası bile feda edilmesi göze alınamayacak kadar kıymetli![]() Kurak bir toprağa serpilerek hayat veren su zerrecikleri gibi![]() Sende benim yüreğime öyle serpilmelisin![]() Önce serpilmeli, yaşama tekrar döndürmeli, sonra doyasıya akmalısın![]() Çorak bu toprağa hayat vermelisin, ekmeli, yeşertmelisin tohumlarını ve büyüdükçe büyümelisin![]() ![]() İstediğinde bir hayat verebileceğini bilmelisin Ve aslında tanıdığını düşündüğün yaşamın bu manzarısına farklı bir pencere açmalı ve oradan bakmalısın hayata![]() Yaşayamadıklarını ve yaşayabileceklerini görmelesin![]() Orada derin bir nefes çekmelisin ve içine işlemeli bu soluduğun hava Her solukta biraz daha bağlanmalısın hayata İçindeki unuttuğun heyecanla yeniden tanışmalısın![]() Hayata nereden nasıl bakacağını öğrenmeli ve her zaman hayatı doğru yerde yakamalısın![]() Ama daha önce kendini tanımalı, içindeki gerçek seni ortaya çıkarmalısın![]() Öyle görünmek gerektiğini düşündüğün seni değil, gerçek olduğun seni tanımalısın ve O nu yaşamalısın![]() ![]() Seni seninle tanımak ve öyle yaşamayı arzuluyorum![]() Ve gerçek seni arıyorumBazen sana varılacak yolda bir deniz feneri gibi görünürken, bazende zindan gibi karınlıkta kayboluşlarının sırrını çözmekte inan toprağın gizeminde gizli kalmayı başarabilmiş saklı kentlerdeki hazineleri bulmak kadar zor ![]() İnsanı yanıltan bir ruh halini artık kabullenmiş olman ve öyle yaşamanda bir o kadar anlamsız![]() Tam artık seni bulduğumu düşündüğüm anda, başka bir kişilikle karşıma çıkman ve büyük bir sabırla, itinayla varedilmiş olan herşeyi bir anda yok etmeni anlamaya çalışmak da gerçekten zor![]() Herşeye silbaştan yeniden başlamanın, yaşanması arzulanan bütün güzellikleri ve mutluluğu ne yaşamana ne de yaşatmana sebep olduğunu anlayabileceğini umuyorum![]() Sana tekrar tekrar yaşadığın, mutluluk ve haz alıp almadığını bile düşündüğün yaşanmışlıkları sunmuyorum Sana uçsuz bucaksız hayallerini, alabildiğine özgür yaşanacakları sunuyorum![]() ve özlemle gerçek seni bekliyorum![]() ![]() Şimdi yokluğunda yüreğime seni ekiyorum ve tekrar yeniden büyütüyorum ![]() Taki seninle birlikte varolup, yeşerip, yol alıncaya kadar![]() Bir günebakanın her gün doğumunda güneşi beklemesi gibi![]() Şimdi herşeyi unut ve yüreğindeki sesi, ruhunu dinle![]() Sana gerçek seni anlatacaktır![]() Ama sen sus ve sadece gözlerime bak, sadece gözlerin anlatsın yüreğinden geçenleri![]() Ben herşeyinle seni bekliyorum, gözlerinle ve yüreğinle![]() Kavuşmanın heyecanını yaşamak ümidiyle![]() ![]() |
|
|
|