![]() |
Hurma Ağacı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hurma AğacıUluçınar Köyünden 3 dönümlük bir bahçe satın almaya karar verdim ![]() Iki odalı kerpiç bir bağ evinin olduğu bu bahçenin her yanı çim, çiçek ve meyve ağaçları ile doluydu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evi satan kişiyle tüm bahçeyi dolaştık bir süre ![]() bağlı arklarının olduğunu, yüksek gerilim hattından da kaçak elektrik aldıklarını anlattı ![]() Birden "ne alaka" dedirtecek bir ağaç gördüm ![]() ![]() hurma yetişmez ki ![]() Satıcı gülümsedi ![]() ![]() "Yıllar önceydi" diye başladı anlatmaya ![]() "Hastalandım ![]() ![]() ![]() üzereyim ![]() ![]() ![]() Sevdiğim bir kız var ![]() ![]() nasıl bulmuş ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra tam ayrılık zamanı cebinden bir hurma çekirdeği çıkardı verdi ![]() versin diye hep yanımda taşırım bu çekirdeği, senin olsun" dedi ![]() an, seni beklediğimi bil ve tez iyileş ![]() O küçük çekirdek, hayata uzanan bir köprü oldu bana ![]() sakladım aylarca ![]() ![]() ![]() saçları oldu ![]() ![]() ![]() Mucize de sen ![]() ![]() ![]() geldim ![]() ![]() ![]() ![]() Ama diktim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sustu ![]() Çekinerek sordum ![]() Gözlerindeki parlaklık yaş olup yanaklarına süzülürken, "o bir hurma ağacı gibi dayanıklı değildi" dedi ![]() "Gelin oldu ![]() ![]() (ALINTIDIR) |
![]() |
![]() |
|