![]() |
Bağışlamanın Yüce Güzelliği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bağışlamanın Yüce GüzelliğiYalnızca birkaç kez konuştuğunuz birisinin adını kırk üç yıl sonra anımsamanız hiç de kolay değildir ![]() Oniki yaşlarında bir çocukken okul harçlığımı çıkartmak için evlere gazete dağıtıyordum ve adını şimdi anımsayamadığım o yaşlı bayan da benim müşterimdi ![]() Bana "bağışlama" konusunda öyle güzel ve unutulmaz bir ders verdi ki umarım, bir gün ben de birisine aynı duyguları, aynı güzellikte verebilirim ![]() Sıkıntıdan patlamak üzere olduğumuz bir cumartesi günüydü ![]() Arkadaşımla birlikte yaşlı bayanın arka bahçesinde bir köşeye gizlenerek, yerden aldığımız taşları evin çatısına atıyorduk ![]() Attığımız taşların çatının üzerinden yuvarlanarak, köşelerden aşağıya düşmesini kuyruklu yıldızların süzülerek gökyüzünden aşağıya doğru düşmesine benzeterek eğleniyorduk ![]() Kendime yerden çok düzgün bir taş bulmuştum ![]() Elime alıp tüm gücümle fırlattım ![]() Ama taş bu kez çatıya değil dış kapının penceresine gelmişti ![]() Kırılan cam sesini duyunca, gizlendiğimiz yerden fırlayıp ardımıza bakmadan soluk soluğa kaçmıştık oradan ![]() Yaşlı bayanın bizi görmüş olması olanaksızdı ![]() Tüm gece yaşlı bayanın beni yakalayabileceğini düşünerek, korkudan uyuyamadım ![]() Ertesi gün gazetesini vermek üzere kapısını çaldığım zaman her zamanki gibi içtenlikle gülümseyerek hatırımı sordu ![]() Ama ben suçluluk duygusuyla yüzüne bakamıyordum ![]() Sonunda gazete dağıtımından kazandığım parayı biriktirmeye karar verdim ![]() Üç hafta sonra tam yedi dolarım olmuştu ![]() Bir kağıda "Camınızı istemeden kırdığım için çok üzgünüm, umarım koyduğum para onarımı için yeterlidir" yazarak parayla birlikte zarfın içine koydum ![]() Gece havanın kararmasını bekleyerek, zarfı usulca yaşlı bayanın posta kutusuna attım ![]() Ruhum bir anda özgürlüğe kavuşmuştu sanki ![]() Artık eskisi gibi yaşlı bayanın gözlerinin içine bakabileceğimi düşünerek mutluluk duyuyordum ![]() Ertesi gün kapısını çalıp gazetesini uzattığım zaman her zamanki gibi içtenlikle gülümsedi gözlerime ![]() Bu kez ben de karşılık vererek, gözlerinin içine baktım ![]() Tam arkamı dönüp gideceğim anda, "Ah, bir dakika, neredeyse unutuyordum, al bakalım bu kurabiyeler senin için" diyerek elindeki paketi uzattı ![]() Evden uzaklaşırken neşe içinde kurabiyeleri yemeye başladım ![]() Birkaç kurabiye yedikten sonra pakette bir zarf olduğunu gördüm ![]() "Seninle gurur duyuyorum!" |
![]() |
![]() |
|