![]() |
Ben Hayatı Alayım Şıklık Size Kalsın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben Hayatı Alayım Şıklık Size KalsınBoşver, aldırma diyorsun içinden ![]() Olur mu, boşvermek yakışır mı hiç sana, diyorlar ![]() Önemsiyorsun, dertleniyorsun, üzülüyorsun ![]() ![]() Hiç takmayacaksın, bunları dert etmek sana yakışmıyor, diyorlar ![]() Üstten bakıyorsun ![]() ![]() ![]() Yakışmadığını söylüyorlar ![]() Aşağıdan alıyorsun ![]() Yakışmıyormuş, öyle diyorlar ![]() Arkanı dönüyorsun ![]() Olmuyor ![]() O zaman gözünün içine içine bakıyorsun ![]() Bu sefer de kabalık sayıyorlar ![]() Sanki hayat yakaya takılan bir gül bunlara göre ![]() ![]() ![]() Öyle uzaktan bakıp değerlendiriyorlar: İyi duruyor mu, durmuyor mu? Uymuş mu, uymamış mı? Cıvık mı, şık mı? Öyle olsa ne güzel olur ![]() Ama değil, bu bizim mecburiyetlerimizle özgürlüklerimizi aynı kazanda harmanlamaya çalıştığımız hayat olsa olsa ancak solgun bir gül oluyor dokununca ![]() ![]() ![]() Duygularının dikine gidiyorsun ![]() Yaşına başına yakıştırmıyorlar ![]() Aklını başına topluyorsun ![]() Bu kadar usluluk sana yakışmaz, diyorlar ![]() Öfkeleniyorsun ![]() ![]() Sakin kalıyorsun ![]() Bu kez ya tepene çıkıyorlar ya da yakışıksız bir kayıtsızlık olarak algılıyorlar ![]() Susuyorsun ![]() Konuşuyorsun ![]() Bağırıyorsun ![]() Arkanı dönüp gidiyorsun ![]() Orada durup kişiliğinde, sevginde ve inancında ayak diriyorsun ![]() Sanki her şey hayatın üzerine geçirdiğimiz kılık kıyafetten ibaret! Sanki bir kravatın hafifçe yana kayık, bir davranışın hafifçe uyumsuz görünmesinden daha önemli bir şey yok! Anlıyorum hepsini, anlıyorum da; bu dışın hiç mi içi yok yahu? Bu garip şıklık merakınının zirve noktasına gelince ![]() ![]() ![]() Ölüyorsun ![]() Basbayağı ölüyorsun ![]() Herkes gibi ![]() ![]() ![]() Eninde sonunda herkesin öleceği gibi ![]() ![]() ![]() Gazeteye ilan veriyorlar: Ölüm sana yakışmadı Geride kalanların acı duygularının, ince kederlerinin sonucu elbette böyle bir ifade! Ama en derin şıklığın; bile ne kadar sığ bir arayış olduğunu nasıl da nasıl da yüzümüze vuruyor ![]() Yok ![]() Şıklığı seviyorum ![]() ![]() Her şey birbirine; davranışlarımız da her zaman bize yakışsa ne güzel olur! Fakat biliyorum ![]() ![]() ![]() Çoktandır biliyorum ki, göze hoş görünen nice şeyin içi boş! Üstelik şıklıkta horlayıcı bir alay; yakıştırma çabasında gizli bir şiddet de var ![]() Oysa gerçek şu ki, içtenlik çoğu zaman dışardan bakana yakışıksız geliyor ![]() Aşk, itici ![]() Zekânın saçı başı dağınık, gömleği dışarda ![]() Bilgelik, bir lokma bir hırka ![]() Özgür düşünce deseniz, o zaten hepten kaba saba kalıyor ![]() Bu durumda tercihim açık! Şıklığınız; içi şiddet dışı etiket medeniliğiniz size ![]() ![]() ![]() Bazen vandallık gibi algılanan ve çoğu zaman biçimsiz olan şey; yani bütün saflığıyla hayat bize! Haşmet Babaoğlu yazılarından alıntıdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|