![]() |
Molla Ahmed'in Türküsü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Molla Ahmed'in TürküsüMOLLA AHMED Anne beni kırk pınarda kestiler, Cepken'imi saz dalına astılar ![]() Anam babam benden umut kestiler ![]() Dalgın uykulardan uyan Ahmed'im Yağlı kamalara dayan Ahmed'im Yakuboğlu kamaları yağlıyor, Neslihan kız siyim siyim ağlıyor, Katil Macar kollarımı bağlıyor ![]() Kuş gibi meydanlarda dönen Ahmed'im Neslihan yoluma ölen Ahmed'im ![]() Bir incecik yol gidiyor Bazlar'a, Ilgıt ılgıt kanım aktı sazlara, Selam söylen anam ile kızlara ![]() Dalgın uykulardan uyanamadım, Yağlı kamalara dayanamadım ![]() Biçildi mi Seydi köy'ün çayırı, Kadir MEVLA'm canı candan ayırı, Hiç kalmamış Neslihan'ın hayırı Koç gibi meydanlarda dönen Ahmed'im Dostlar düşman imiş ben bilemedim ![]() Aslen Babadağ'lıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anadolu'da böyle zengin ve güzel kızların gönlüne girmek için delikanlılar arasında rekabet bir görenektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yakın köylerin köpekleri ağızlarında et parçalarıyla dolaştıklarında köylüler Molla Ahmet'i çoraplarından tanırlar ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|