![]() |
Ben Beni Aştımm |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben Beni AştımmBiri vardı hayatımda, yüzünü hiç bilmediğim ![]() Tadı yok, sesi yok, teni yok ![]() ![]() ![]() Hiç hayatına girmediğim biri vardı ![]() Biri vardı sancılarıma ilaç, ben onun yüreğine aç ![]() Yüreğimin sesiydi her gün dinlediğim ![]() Biri vardı, pervaneyim, sevdasıyla yanmaya yeminliyim ![]() Biri vardı, tökezledim kollarına yığıldım bir sabah ![]() Gecenin karanlığında, yalnızlığımla seviştiğim saatlerden kaçıp da sabahlarına doğdum ![]() Daha toydum ![]() ![]() Beni bulunca bakışlarında, yemin ettim, yeminler bozdum ![]() Biri vardı hayatımda, tam da bitmiştim, az-dım ![]() Düşlerimiz vardı, düşüşlerimiz ![]() Tutunmak cennetteki meyve kadar yasak ![]() Aç kollarını ey kara delik ![]() Yut bizi, birbirimize gebe olan her şeyimizi ![]() Düşlerimiz vardı, bir kır evinin şöminesinde, çıtırdayarak yandı ![]() Düşlerimiz vardı ![]() ya da bir turnanın ![]() Göç yollarına saldık ellerimizle, ya da hayat telaşesinin ayağına bağladık ![]() Düşlerimiz vardı ![]() sadece birbirimizin sözlerine kandık ![]() Kırılmayan düşler düşledik, tenha sokaklarda ![]() Eller uzanmasın, bakışlar tanımasın, bilinmesin sancımız ![]() Bu bizim sırrımız ![]() ![]() Yine her zamanki gibi az-dık ![]() "Tutkuyla utanç boğuşuyor gözlerinde" ![]() "Bir ceylan, ürkek, geçiveriyor" ![]() Hayat değil mi böyle acımadan serzenişte bulunan ![]() Dilinde bedduan oldum, yüreğinde duan ![]() Böyle değil mi? Bir yanardağın sızıntısının, bilmem kaç derece ısısıyla yandı kemiklerimiz ![]() Sen ben, ben sen biziz artık ![]() ![]() Çarp dökülsün, vur kırılsın camdan kale ![]() Hayat önünde sökülsün ![]() Neden ben? Bunca nefer dolaşırken savaş meydanında, neden beni seçti sevdanın silahının kurşunu? Bu kurşunun karanlıkta çıkardığı kıvılcımdı damarlarımdaki kanı ateşe veren ![]() Bir bilsen ![]() ![]() ![]() Ölüm! Ayağıma bağladığım taştın, yüreğimden taştın, ruhuma bulaştın ![]() Doğdum ve öldüm defalarca ![]() ![]() Kendi ellerimle boğuyorum benliğimi ve bir aydınlık sabaha doğuyorum ![]() Ben beni aştım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|