![]() |
Yağmur Yağıyor Ve Sen Yoksun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yağmur Yağıyor Ve Sen YoksunBana ne kurumuş susuz çeşmeden,Ben yağmuru tesbih yaptım çekerim ![]() Ben de bir Yusuf olsaydım, emînim ki; görenler ellerini keserlerdi ![]() Demek ki benim rızalığım, onun da benden râzı olmuş olması anlamını hiç taşımıyor-muş ![]() ![]() ![]() Demek ki; ey caaan derken ben, "bir başka lügat tekellüm ettim" ya da etmişim ![]() Ve demek oluyor ki; her yağmur yağışında nâgehân yanımda olan can, aslında başka bir gönül yurdunun kurak ovasına kurulmuş bir tahtın hânı imiş ![]() Ey serseri şâir bozuntusu! ![]() ![]() hâline hiç kimseciklerin bile ağlamayacağını bile bile; "Baştan başa bu cism-i siyahkârım ağlasın Ağ yârim ağlasın bana, hem yârim ağlasın" şeklinde Şeyh Galib'den şiirler savur şu efil rüzgâr önüne ![]() Vaktinde âh eylememiş miydim söyle caaan! Bir Hayâli gibi zülfünle perişân olmamış mıydım evvel emirde söyle caaan! Söylesene sînem üzre oturtmadım mı seni nâr-ı sûzânım bilerek ki? ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşanan onca yaman çağdan sonra netmeli- neylemeli bilmem ki şimdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yana yana gezzzz! ![]() ![]() Bak yine yağmur yağıyor caaan! Ve sen yoksun ![]() ![]() Suretin bile gelmez bilirim şimdi! Keşke birkaç zaman daha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayır hayır! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gazel okutsun o felek caan; " Söylersem bu derdi ben sırrım cihâna fâş olur Sâkin olup oturursam, sığmaz yüreğim baş olur" Olsun de korkma! ![]() ![]() Ve sen yoksun ![]() ![]() Hatta son kez -kendin gelmesen de - gönder gamzelerini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hani sen hep ![]() ![]() Kahretsin! ![]() ![]() Yağmurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|