![]() |
Hayata Dair Ne Varsa Paylaşmak İçin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayata Dair Ne Varsa Paylaşmak İçinHasret kalbimden vururken, resmin karşımda duruyor ![]() ![]() ![]() Gözümde tüterken yüzün, bütün fotoğraflarda gülümsüyorsun ![]() Zaten, hep gülümsemez miyiz; bazen gerçek, bazen sahte ![]() ![]() ![]() Belki, bir gün birisi özlemle baktığında, mutlu hatırlasın isteriz ![]() Gelip de geçtiğimizin her zaman bilincindeyizdir de, çok ender fark ederiz ![]() Ölümle yüzleşene dek, hayat karmaşasında tüketilir günlerimiz ![]() Kalan oluncaya dek, daha çok üzülürdüm yitenler için ![]() ![]() ![]() Yine de ölen için, daha zor olmalı ölmek ![]() ![]() ![]() Zaten kolay olsaydı, çoktan bırakmış olurdum hayatın yakasını; her gece kapımı çalmasın diye hasret ![]() ![]() ![]() Kulaklarımda çınlamasın diye sesin ![]() ![]() ![]() Her gün, tekrar tekrar sevmeyeyim diye seni ![]() ![]() ![]() Ve her gece, yanmasın diye içim ![]() ![]() ![]() Ardından bakarken yüreğime akan yaşlar, sapsarı bir gül düşürdü toprağıma ![]() Dikenleri kanatsa da zaman zaman, kokusu her dem taze ![]() ![]() ![]() Kaybettiğim her şeyle anlam kazanan hayat; o ilk anda, yine düştü gözümden ![]() ![]() ![]() Ve bir gün yine yüceldi; üstelik sen dönmeden ![]() Kayan her yıldızla buğulanan gözlerim, umudu arıyordu; doğan her güneşte, gülümseyen her yüzde ![]() ![]() ![]() Bir gün, aynada çıktı karşıma ![]() ![]() ![]() Şaşırmadım görünce ![]() Böyle öğretmişti hayat; düştükçe kalkmalı, kim ölse yaşamalıydık! Ben de yaşadım! Gel gör ki, sen hala: Ardından ağıtlar yazdığım; Yokluğuna methiyeler düzdüğümsün ![]() Bir bahar sabahı kolsuz kanatsız bırakan, Bir yangın yerinde sarı bir gül unutansın ![]() Sen,Rüyalarda bile görüşemediğim; Her zaman yüreğimdeyken, erişemediğimsin! Sen hayatı ilk reddeden, Ölümle ilk yüzleşensin ![]() ![]() ![]() Kendimi, hep beklerken bulduğum gelmeyenim; Asla dönmeyecek olan gidenimsin! Sen,Sevinci kalabalık, kederi yalnız; Yüreği hüzünlü, gözleri yaşsız; Hep batarken rastladığım güneşimsin ![]() Eski bir vazoda kurumuş sarı güller, Sarı bir defterde solmuş şiirlersin ![]() ![]() ![]() Sen sadece dünümsün; bugünüm, yarınım değil ![]() Ama, Dünde kalmak istemezsin bilirim ![]() Seni hatırlatıp durur; gittin gideli yüreğim! Ne yazsam anlatamaz; sana olan özlemimi, sana olan sevgimi ![]() ![]() ![]() Bilmem son sözlerim; bana yaptığı gibi, seni de titretir mi? Gülleri sarı severim; toprağı ıslak ![]() ![]() ![]() Türküleri yanık, şiirleri hoyrat! Havayı nemsiz, çayı demsiz ![]() ![]() ![]() Bir seni olduğun gibi, Bir seni her şeye rağmen, Bir seni, hala! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|