![]() |
Acının Sarnıcı Ben Oldum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acının Sarnıcı Ben OldumGitmiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Durakta beklemekle otobüse binmek arasındaki çırpınışları kaplıyordu aklım ![]() ![]() Aklım öyle sevimsizdir ki böyle zamanlarda, bulutlarla yerkabuğu arasında sıkışır kalırım ![]() ![]() Doyumsuz bir yolculuk şoku ardı ardına gözlerime saplanır ![]() ![]() İki adımda bir kavşak serilir önüme ![]() ![]() ![]() ![]() Her acının yürüdüğü söylence bir yol vardır ![]() İşte kavşakları hep acıya ayarlanan gidişlerim bu söylenceye aldanır ![]() ![]() ![]() Kandili kısık bir aydınlıkta zamanın geç kalmışlığında yolları birbirine düğümlerim ![]() Günü ikiye böler acının kılıcı yüzüne yakışan rengi seçer, geceyi giyinir acının kanayan yarıklarından küçük adımlar geçer ![]() ![]() ![]() Resmi sevinç, içi ezinç başlangıçla gözüm görmeye başlar ![]() Dilim tatlanır, ceplerimde kıvranır ellerim ![]() ![]() Oysa yürek yeniktir hala ![]() ![]() İnsan görebilirse erdiğini soğuk sokaklara sokulma vakti gelmiştir ![]() Alnımdan su eksildiğinde, acıların kayaları küflendiğinde aynalara suretimin sığmadığı zamanlarda gözüme dokunacak bir göz olmadığında sırası gelmiştir çantayı sırtlamanın ![]() o günden sonra bütün kent sokaklarında asit yağmurlarında tek başıma yürürüm ![]() kimsesiz,yüzüm kapalı tüller kadar sessiz ![]() ![]() ![]() Az evvel bütün ıışıkların ardına baktım yoktun!! Bu kentte senin lisanını konuşuyorum aşk boyu ![]() ![]() Lisanım var inanıyorum öyleyse bu gözümü alan sessizlik neden? Bu sağır özlemin failini göster bana ![]() ![]() Her gün yüreğimi ipe götüren bir cellatı arıyorum ![]() ![]() Gözlerimi gösteriyorum kalabalığa gören yok mu? Peki tanıyan celladı mı? Bir yol daha uzadı önüme, kıyısında sıra sıra meşe kolyesi ![]() ![]() Her meşenin gövdesine bir kelime yazıp geçmşim o yoldan ![]() ![]() Senden başka kim başarabilirdi ağaçlardan cümle kurmayı ![]() ![]() ![]() Ve beklediğim oldu ağaçların yolun sonu denize çıktığı ![]() ![]() Ben seni denizsizken bilirim ![]() ![]() ![]() Gözlerindeki son damla maviyi ellerinle saklardın her seferinde ![]() ![]() Daha engelleri aramızdan söküp karşımıza almadan gittin ![]() ![]() ![]() Deniz sıçradı üzerine, tuza, yakamoza aldanıp gittin!!! Ne zaman rüzgar saçılsa bir kadıın saçlarına, benim bungun ellerim ağlıyor şimdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Caddelerde adımlarım boğuluyor, gözlerindeki surları katlime örüp durma!! Rengi kokuşmuş yazlara mezarımı kazma!! Naçar oturup ağladığım, güldüğüm çay bahçelerinde denizden donuk gözlü balıklar bakıyor bana ![]() Vapurların bir bir sana seferi yok ![]() ![]() Gözlerimdeki kayıp ilanlarına aldıran da ![]() ![]() İç bükey bir acıyla geldiğim kentte enkaz oldum ![]() ![]() Bana ayrılan kül bulutlarını soğuruyorum şimdi ![]() ![]() Kanat ve el gibi tutabilir mi bir başka eli ey deniz? Bugün varlığımın infazına hükmettim ![]() ![]() Durgun bir denizle yanan bir kentin arasında kaldım ![]() ![]() Yamacıma yanaşan şu gemi son kavşağım olsun ![]() ![]() ![]() Eylüle açılıyor dalgalar ![]() ![]() ![]() ![]() Sulara sok kanlı saçlarını ![]() ![]() El salla tren istasyonuna, kıyıdaki cam kırıklarını damıt ![]() ![]() Olsa olsa bir sevgiden düşmüştür bu acı ![]() ![]() Peki neden ben oldum bu acının sarnıci? |
![]() |
![]() |
|