![]() |
Seni Nasıl Anlatsam |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seni Nasıl AnlatsamSeni nasıl anlatsam! Kelimeler eksiltili kalır, insan olmanın nuru sarmasa bedeni ![]() ![]() ![]() Bir zamanlar yolda bulduğun minik yaralı bir serçeyi alıp eve taşımıştım ![]() ![]() Zaman bu ya! Gelir geçer birbiri ardına günler , geceler aylar hatta mevsimler ![]() İşte minik serçe artık uçabiliyor, yemi ,suyu bittiğinde cıvıltılarıyla kulaklarımın tentenesini eşsiz bir müzikle yalnızlığıma yoldaş oluyordu ![]() Nedense bazen gözü pencerede kalır? Doğadaki yemyeşil ağaçlara takılır dururdu, oysa o ormanda bitap düşüp kaldırımda tükenmemiş miydi? Kanatların altındaki ürkek bedenindeki yaraları tedavi etmek için bir lokmandan daha hassas davrandığımı ne çabuk unutur olmuştu ![]() ![]() ![]() Gitme yaban ele serçem, bu kez ilki kadar şansın olmayabilir! Bu kez çaresiz kaldığın semada bir bataklık yada deniz ortası olabilir ![]() Ne timsah merhamet gösteriri çaresizliğine ne de Avcı martılar! İşte bunları öğrenebilmek için bir ömür tüketmek gerek, ne kulaktan dolma nasihatlar nede en bilgin öğretmenler anlatamaz yaşayacakların karşısında nasıl davranman gerektiğini ![]() ![]() Seni nasıl anlatsam, seni bunca sızılar yaşayan bu yaralı gönlüme nasıl yeniden öğretebilsem ![]() Oysa inan serçem! Ne ben kendimi öğrendim ne de sen neden hala pencere kenarlarında camı bu kez kırar mıyım ? diye çırpınışlarındaki özü sezdim ![]() Bu kez eksiltili düşüncelerim ![]() İlk kez belki çaresizliğe müsamaha gösteriyorum ![]() Bütün pencereleri açtım sabahın ilk ışıklarıyla, senin kanatlarının seyrini izlemeye konuçlandım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gece yarısı olmuş ay ışığını bulutlardan süzerek yolculuğuna devam ederken ben hala semadaki serçelerin içinde senin kanat çırpışlarından seçmeye çalışıyordum ![]() ![]() Gidenler dönmez ![]() Hele bu gidişlerin adresi belirsiz ise asla beklenmeyeceğini bu kez çok geç öğrendim ![]() |
![]() |
![]() |
|