![]() |
Baba Sevgisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baba SevgisiAdam yorgun argın eve döndüğünde beş yaşındaki oğlunu kapının önünde kendisini beklerken buldu ![]() ![]() ![]() - "Babacığım lütfen bilmek istiyorum" dedi ![]() Adam: "Bu kadar çok bilmek istiyorsan söyleyeyim, saatte 20 dolar kazanıyorum ![]() Bunun üzerine çocuk, babasından bir istekte bulundu: - "Peki babacığım, bana 10 dolar borç verir misin?" dedi ![]() Adam, daha çok sinirlendi: - "Benim senin saçma oyuncaklarına ya da benzeri şeylerine ayıracak param yok ![]() ![]() Çocuk ![]() - "Bu çocuk nasıl böyle şeylere cesaret eder?" dedi kendi kedine ![]() Aradan bir saat geçmiş, adam biraz daha sakinleşmişti ![]() ![]() ![]() - "Hayır uyumuyorum" diye yanıtladı çocuk ![]() Adam, çocuğundan özür diledi: - "Sana az önce sert davrandığım için üzgünüm ama uzun ve yorucu bir gün geçirdim, yorgundum" dedi ![]() Ve elindeki parayı uzattı: - "Al bakalım istediğin 10 doları "Teşekkürler babacığım" dedi ![]() Ve yastığının altında sakladığı buruşuk paraları çıkardı, elindeki parayla birleştirdi, tümünü tane tane saymaya başladı ![]() - "Paran olduğu halde neden benden para istiyorsun?" diye bağırdı, "Benim senin saçma çocuk oyunlarına ayıracak zamanım yok ![]() Çocuk, babasının bağırmasına aldırmadı bile: - "Fakat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve elindeki paraların tümünü babasına uzattı ![]() - "İşte sana 20 dolar babacığım, şimdi bir saatini alabilir miyim?" |
![]() |
![]() |
|