60 Yıl Süren Aşk Hikayesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
60 Yıl Süren Aşk HikayesiBuz Gibi Bir Günde Hızlı Hızlı Yürürken, Birden Ayağımın Ucunda Bir Cüzdan Gördüm ![]() ![]() ![]() Hemen Aldım Sahibini Gösteren Bir Kimlik Vardır Diye Acele Acele Açtım![]() Üç Dolar Çıktı![]() Bir de Buruşmuş, Sararmış, Eskimiş Mektup![]() ![]() ![]() Belli ki Yıllardır, O Cüzdanın içinde Duruyordu Zarf Öylesine Harap Olmuştu ki Sadece Tepedeki "İade" Adresi Okunabiliyordu Mektuba Bir Göz Attım Bir ipucu Bulma Ümidi ile![]() Birden Tarihi Gördüm![]() 1924![]() ![]() Mektup Nerdeyse 60 Yıl Önce Yazılmış El Yazısı Belli, Bir Kadına Ait![]() Sol Köşeye Bir Çiçek Resmi Çizilmiş![]() "Sevgili Michael" Diye Başlıyor Mektup ![]() ![]() Ve "Annesi Yasakladığı için Onu Bir Daha Göremeyeceğini" Anlatarak Devam Ediyor![]() ![]() - "Ama Sakın Unutma, Seni Daima Seveceğim" Diye Bitiyor ![]() İmza![]() Hannah !![]() ![]() İçimden Bir Ses "Bul" Dedi Bana ![]() "Mektubun Sahibini Bul![]() " Milyonla Michael Var Hangi Birini Bulacaksın ki![]() Ama Tepedeki "iade" Adresi ipucu Olabilir Telefon istihbarati Aradım Anlattım![]() ![]() ![]() - "Bu Adrese Bağlı Bir Telefon Varsa, Bana Verebilir misiniz" Diye ![]() Sustu![]() Gidip Müdürüne Sordu![]() ![]() ![]() - "Var Ama, Size Vermem Yasak ![]() Ama Sizin Adınıza Bu Numarayı Arar, Sorarım isterlerse Size Bağlarım![]() Lütfen Bekleyin![]() "Bekledim ![]() İki Üç Dakika Sonra Kızın Sesi Geldi![]() "Bağlıyorum Efendim![]() "Karşıdaki Hanıma "Hannah Diye Birini Tanıyor musunuz ? " Diye Sordum ![]() - "Bu Evi, 30 Yıl Evvel, Hannah Diye Kızları Olan Bir Aileden Aldık " Dedi![]() - "Peki Yeni Adreslerini Biliyor musunuz? ![]() "- "Hannah Annesini Bir Huzurevine Yatıracaktı Oradan Takip Ederseniz,Belki Adresi Bulursunuz![]() " Ve Huzurevinin Adını Verdiler ![]() Hemen Aradım![]() Yaşlı Anne Yıllar Önce Ölmüş![]() ![]() Ama Kızına Ait Eski Bir Telefon Numarası Var Belki Oradan Bilirlermiş![]() ![]() ![]() - "Bunların Hepsi Aptalca Aslında" Dedim Kendi Kendime ![]() içinde Sadece 3 Dolar Ve 60 Yıl Önce Yazılmış Bir Mektup Bulunan Cüzdanın Sahibini Aramak için Bunca Zahmete Ne Gerek Var ki![]() Aradım Numarayı![]() ![]() Bir kadın "Şimdi Hannahın Kendisi Bir Huzurevinde" Dedi Ve Numarayı Verdi Hemen Orayı Çevirdim![]() ![]() Bingo![]() ![]() Ses "Evet, Hannah Burda Yaşıyor" Dedi ![]() ![]() Gecenin Saat Onu, Ama Hemen Yola Çıktım, Hannahı Görmek için ![]() ![]() Devasa Bir Binanın Üçüncü Katında Şirin Bir Oda ![]() Gümüş Saçlı, Sıcak Tebessümlü Bir Yaşlı Kadın![]() Gözlerinin içi Işıl Işıl Ama![]() ![]() Anlattım Olanları ![]() Cüzdanı Ve Mektubu Gösterip![]() Derin Bir iç Çekti Mektuba Bakarken Ve :- "Genç Adam" Dedi, "Bu Mektup, Michael ile Son Kontağımdı ![]() Onu Öyle Seviyorum ki![]() Sean Connery Gibi Yakışıklıydı![]() Hani Şu Meşhur Aktör![]() Ama Ben 16 Yaşındaydım![]() Çok Küçüğüm Diye Annem Kesinlikle izin Vermedi![]() "Derin Bir Nefes Daha ![]() ![]() - "Michael Goldstein Harika Bir insandı Eger Bulabilirseniz Ona Söyleyin Lütfen![]() Onu Hep Düşündüm![]() Hep![]() "Bir Ufak Sessizlik ![]() Bir Derin Nefes Daha![]() "Ve Onu Hep Sevdim![]() "İki Damla Yaş Damladı Elindeki Mektuba, Islanan Gözlerden ![]() "![]() Ve Hiç Evlenmedim![]() ![]() Michael Gibi Birisini Bulamadım ki![]() "Hannaha Teşekkür Edip Odadan Çıktım Binadan Çıkarken Danışmada Beni Karşılayan Kız :- "Hannah Hanım Yardımcı Olabildi mi Size?" Dedi ![]() ![]() - "Hiç Değilse Bunun Sahibinin Soyadını Öğrendim" Dedim ![]() Cüzdanı Elimde Sallayarak![]() ![]() O Sırada Yanımda Dikilip Duran Hademe Bağırdı ![]() ![]() - "Hey Baksana ![]() Bu Bay Michaelin Cüzdanı![]() Üzerindeki Bu Kırmızı Şeritten Onu Nerde Görsem Tanırım![]() Cüzdanını Hep Kaybederdi Zaten![]() Üç Kere Ben Buldum, Koridorlarda![]() "Michael Sekizinci Katta Yaşıyordu ![]() Ok Gibi Fırladım Tekrar Asansöre![]() Michael Yatmamıştı![]() Okuma Odasında Kitap Okuyordu![]() Hemşire Beni Ve Elimdeki Cüzdanı Gösterdi![]() Michael Elini Arka Cebine Attı, Hızla![]() Sonra Sevinçle :- "Evet Bu Benim Cüzdanım" Dedi ![]() ![]() ![]() - "Öğleden Sonraki Yürüyüş Sırasında Kaybetmiş Olmalıyım ![]() Size Teşekkür Borçluyum![]() "- "Hiçbirsey Borçlu Değilsiniz" Dedim ![]() ![]() - "Ama Özür Dilerim ![]() İpucu Bulmak İçin Açtım Ve İçindeki Mektubu Okudum![]() ![]() "- "Mektubu mu Okudun ? ![]() "- "Sadece Okumakla Kalmadım ![]() Hannahı da Buldum![]() "- "Buldun mu ? ![]() Nerde ?![]() İyi mi ?![]() Hala Eskisi Gibi Güzel mi![]() Söyle, Lütfen Söyle![]() "- "Çok İyi ![]() Hem de Harika" Dedim, Yavaşça![]() ![]() - "Bana Onun Telefon Numarasını Ver Yarın Onu Hemen Arayacağım![]() " Elime Sımsıkı Sarıldı![]() ![]() - "O Benim Tek Aşkımdı ![]() Onu Öyle Sevdim ki, Asla Evlenmedim![]() Çünkü Bu Mektup Geldiğinde Hayatım, Anlamsal Olarak Bitmişti "- "Bay Goldstein" Dedim ![]() "Gelin Benimle![]() "Asansörle üçüncü Kata İndik ![]() ![]() Odanın Kapısı Açıktı Hannah Sırtı Kapıya Dönük Televizyon İzliyordu![]() ![]() Hemşire Ona Yaklaştı, Omzuna Dokundu![]() ![]() ![]() - "Hannah" Dedi ![]() "Bu Bayı Tanıyor musun ?![]() "Gözlüklerini Ayarladı Bir An Baktı, Tek Kelime Etmeden ![]() ![]() - "Michael" Dedi, Michael, Kapıda, Kısık Sesle ![]() ![]() - "Hannah ![]() Ben Michael![]() Beni Tanıdın mı?![]() "- "Michael" Diye Yutkundu Hannah ![]() "İnanmıyorum![]() Bu Sensin![]() Benim Michaelim![]() "Michael Hannaha Doğru Yürüdü Yavaşça ![]() Sarıldılar Hemşire Hıçkırıklar İçinde Koridora Attı Kendini![]() ![]() ![]() - "İşte Tanrının Sevgisi de Bu" Dedim ![]() "Olacaksa![]() Olur![]() "Üç Hafta Sonra Beni Huzurevinden Aradılar Pazar Günü Bir Nikah Vardı![]() Gelebilir miydim?![]() ![]() Harika Bir Nikah Töreni idi Hannah Ve Michael Beni Nikah Şahidi Yaptılar Üstelik Hannah Açık Bej Elbisesi İçinde Çok Güzeldi![]() Michael de Lacivert Takımı İçinde Hala Çok Yakışıklı![]() ![]() Huzurevi Onlara, Bir Minik Daire Tahsis Etti![]() ![]() ![]() Eğer 76 Yaşında Bir Gelinle 79 Yaşındaki Bir Damadı, 16 Yaşında Bir Kız, 19 Yaşında Bir Delikanlı Havasında Görmek İsterseniz, Orayı Ziyaret Etmeniz Gerek ![]() ![]() Nerdeyse 60 Yıl Süren Bir Aşk Hikayesi İçin, Ne Güzel Bir Son Değil mi? ![]() ![]() |
|
|
|