![]() |
Her Son Yeni Bir Başlangıç Demektir İnsanın Hayatında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Son Yeni Bir Başlangıç Demektir İnsanın HayatındaHani Böyle; o çok sevdiğin insandan aslında beklenen ama olmasını istemediğin bir ayrılık teklifi gelir ya ![]() ![]() ![]() Hani Böyle; o an boğazına bir şey düğümlenir de konuşmakla konuşmamak arasında büyük bir mücadele verirsin ya ![]() ![]() ![]() Hani Böyle; derler ya "başımdan kaynar sular döküldü" diye ![]() ![]() ![]() Hani Böyle; ellerin ayakların titrer de bir yer ararsın ya tutunmak için kendine ![]() ![]() ![]() Hani Böyle; "seni seviyorum lanet olası, ne olur gitme, yalan tüm söylediklerin" dersin ya kendinin bile duyamayacağı iç sesinle ![]() ![]() ![]() Hani Böyle; daha o saniyelerde aşkını, yaşananları, umutlarını, heyecanlarını, varlığını kaldırmak zorunda olduğunu anlarsın ya sol iç cebinin en derin yerlerine ![]() ![]() ![]() Hani Böyle; kimselere belli etmemeye çalışarak aşkını, ızdırabını, hüznünü; gülümsemeye çalışırsın ya zorlanarak ![]() ![]() ![]() Ve Hani Böyle; zorlarsın ya kendini "haklısın zaten sen söylemesen ben söyleyecektim bunu sana" demeye ![]() ![]() ![]() Aslında tüm bunlar yaşadıklarının ve yaşayacaklarının sadece ufacık bir bölümü bu ayrılıkta ![]() ![]() ![]() Telefonu kapattıktan sonra ilk olarak gülümsemeye ağlamamaya çalışacaksın ![]() ![]() ![]() Sonra; "yaşandı ve bitti" diyeceksin içinin yırtılmalarına aldırmadan ![]() ![]() ![]() Sonra; gülümseyeceksin ve hatta kahkaha atacaksın şaşırtıcı bir biçimde aptalca espriler eşliğinde ![]() ![]() ![]() Sonra; çok az bir zaman geçince üzerinden, gözünden birkaç damla yaş akacak fakat sadece o kadar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra; düşünmeye başlayacaksın "neden?" diye ![]() ![]() ![]() Sonra; kendinde ve ondaki eksikleri arayacaksın içini biraz olsun ferahlatmasını umarak ![]() ![]() ![]() Sonra; "çıksam buradan, alsam nevalemi gitsem sessiz bir yere dağıtsam biraz " diye düşüneceksin ![]() ![]() ![]() Ve sonra; tekrar durup düşüneceksin, "neye yarar?" Neye yarar ? Gitmek isteyenin ardından kal demenin bir faydası olmadığını biliyorsun çünkü ![]() ![]() ![]() Çünkü gidiyorsa sende yaşayacağı bir şeyin kalmadığını biliyorsun ![]() ![]() ![]() Çünkü bunu zaten bir kere yapmıştın ve bir ikincisinde bütün iplerinin kopacağını bileceksin ![]() ![]() ![]() Daha sonra; biraz olsun içinde kopan fırtınaları dindirdikten hemen sonra, düşüncelere dalacaksın ![]() ![]() ![]() Peşini bırakmayacak düşüncelerindeki sorular ![]() ![]() ![]() Günler geçecek, sen nasıl geçtiğine hayret ederken ![]() ![]() ![]() Ama her saniye; Merak Edeceksin; "şu anda ne yapıyor acaba?" Merak Edeceksin; "beni özleyecek mi?" Merak Edeceksin; "ona olan aşkımın büyüklüğünü gösteremedim mi acaba?" Merak Edeceksin; "tutmak istediğim o elleri şu anda kime dokunuyor?" Merak Edeceksin; "beni düşündüğü bir an oluyor mu acaba?" Merak Edeceksin; "günlerim nasılda hızla geçiyor , onsuz zaman geçmek bilmezken" ![]() ![]() ![]() Bir sürü soru işaretleriyle dolu geçecek günlerin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra; Zaman hızla geçip gidecek sana aldırmadan ![]() ![]() ![]() Ve hikayen burada bitecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her son, yeni bir başlangıç demektir insanın hayatında ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|