![]() |
Hikaye Seven Okusun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hikaye Seven Okusunhersey senin icindi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok samimi iki dost ve arkadaslardi ![]() ![]() Bir gün kurnaz olan arkadas , diger arkadasin yanina giderek islerinin bozuldugunu söyler ve kendisinden para ister ![]() ![]() Arkadasi bu parayla islerini düzeltir ![]() Bir süre sonra kurnaz olan yine arkadasinin yanina gider ve arkadasinin evlenmek üzere oldugu nisanlisini çok begendigini ve kendisine vermesini ister ![]() Arkadasi çok sasirir, ne diyecegini bilemez ![]() Fakat aralarinda o kadar kuvvetli bir sevgi vardir ki arkadasina hayir diyemez, nisanlisini arkadasina verir ![]() Zaman içinde Saf olanin isleri bozulur ve birden arkadasi aklina gelir ![]() ![]() ![]() (ben ona sikistiginda iyilik yapmistim diyerek) arkadasinin is yerine gider ve kendisine çalismasi için is vermesini ister ![]() Arkadasi ona is vermez ![]() ![]() Bir gün sokakta dolasirken yanina hasta ve yasli bir adam yaklasir Fakir oldugu için ilaç alamadagini söyler ![]() Bizimki yasli adamcagiza acir, istedigi ilaçlari alir ve adamcagiza verir ![]() Kisa bir süre sonra yasli adamin öldügünü duyar Yasli adam çok zengindir ve bütün mirasini kendisine birakmistir ![]() Saf adam artik zengindir ![]() Biraz da sevdigi dostuna olan kirginligiyla dostunun is yerinin karsisinda bir ev alir ve oraya yerlesir ![]() Bir gün evinin kapisini dilenci bir kadin çalar ![]() ![]() Bizim saf hiç düsünmeden kadini içeri alir karnini doyurur, Kimsesi olmadigini ögrendigi kadina ; Kendisinin de yanliz oldugunu söyler ve bu evde birlikte yasiyalim sen evin islerini ve yemekleri yaparsin der, yasli kadin hiç düsünmeden kabul eder ![]() Bir süre sonra yasli kadin bizimkine, kendine uygun bir kiz bulup evlenmesini söyler, Bizimki böyle bir kizi nasil ulaşacagini, kendisinin tanidigi olmadigini söyler ![]() Yasli kadin ona uygun bir kiz tanidigini ve kendisiyle görüstürebilecegini söyler ![]() Görüsmeler sonucunda evlenmeye karar verilir ve dügün davetiyeleri basilir ![]() Bizimkisi kirgin oldugu halde çok samimi dostunu yinede unutamamistir ![]() ![]() ![]() Dügün günü gelir çatar ![]() Eskiden çok sevdigim bir dostum vardi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu konusma üzerine kurnaz olan arkadasi daha fazla dayanamaz mikrafonu eline alir ve baslar konusmaya; Benim de bir zamanlar çok sevdigim bir dostum vardi ![]() ![]() ![]() Nisanlisini istememin nedeni o kadinin arkadasima layik olmamasiydi ![]() (Hayat kadiniydi ) Kendisi çok saf oldugu için arkadasimi o kadindan bu sekilde kurtardim ![]() Isleri bozuldugunda gelip benden is istedi, Arkadasimi kendi emrimde çalistiramazdim, o yüzden is vermedim Günün birinde karsilastigi yasli adam benim babamdi ![]() Babam ölmek üzereydi, onu arkadasimin yanina ben gönderdim ve mirasini ona ben biraktirdim ![]() Evine gelen dilenci kadin benim annemdi Ona bakip iyi yasamasini saglamak için gönderdim ![]() Su anda evlenmekte oldugu kisi de benim kiz kardesim ![]() Onu arkadasimla evlenmesine ben ikna ettim Herşey senin içindi ![]() ![]() ![]() Hikayeden alınacak anafikir : İnsan dostu için yaptıklarını mecbur kalmadıkça açıklamaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|