![]() |
Büyümez Filistinli Çocuklar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Büyümez Filistinli ÇocuklarBu karmaşık dünyada benim tek pusulam vicdandır ![]() ![]() ![]() ![]() Her insan gibi elbette ben de sorular sorarım, gerçeği anlamak isterim ![]() Mesela Hamas niçin kendi halkı üzerine bir katliam oluşturmak için füzeler attı diye sorarım ![]() ![]() “Yoksa İsrail Obama’yı masaya mı çekiyor?” sorusunun cevabını ararım ![]() Ama parçalanmış bir çocuk bedeninin önünde bunların hepsi önemsizdir ![]() Jean Paul Sartre ne demişti: “Savaşta ölen bir tek çocuk karşısında benin bütün kitaplarımın ne değeri var?” Evet, yalnız Sartre’ın kitaplarının değil, bütün kitapların, hatta bütün uygarlığın ne anlamı var? Şunu unutmayalım: En büyük anıt insandır ![]() Hiçbir zaman büyümeyecek olan Filistinli ölü bir çocuk bedeni önünde, dünyanın bütün politikacıları, bütün askerleri, bütün devletleri, bütün hükümetleri başlarını önüne eğsin ve utanç içinde sussun ![]() Savaş emri verenler acaba kendi çocukları hedef olsa ne hissederler? *** Geçen hafta Ridley Scott’un yeni filmini gördüm ![]() İki CIA ajanı var filmde ![]() ![]() Leonardo Di Caprio’nun oynadığı birinci ajan kan ateş ve barut içinde ![]() Russel Crowe’un canlandırdığı ikinci karakter ise Amerika’nın bir kentinde çoluğu çocuğuyla oynuyor ![]() Cep telefonunun kulaklığını takmış; bir yandan Orta Doğu’daki ajanla konuşuyor, bir yandan da oğlunun beyzbol maçını izliyor ![]() Bu müşfik baba, beyzbol oynayan oğlunun resmini çekerken, telefonla birçok kişinin ölüm emrini veriyor ![]() “Hepsini öldürün!” diyor sık sık ![]() Yüzündeki şefkatli baba ifadesi silinmeden hem de ![]() Belli ki oğlunu gerçekten çok seviyor ama öteki çocuklar onun için bir anlam ifade etmemekte ![]() Hepsi öldürülebilir, bombalanabilir, parçalanabilir ![]() İşte durum bu ![]() Birçokları, kendi çocuğu olmadığı sürece bütün çocukları “öldürülebilir nesneler” olarak görüyor ![]() Devletler, hükümetler, ordular, terör örgütleri durmadan çocuk öldürüyor ![]() *** Ne çok isterdim tek bir çocuğun ahının, koskoca devletleri tuzla buz etmesini, orduları bozmasını, ölüm kusan savaş uçaklarını düşürmesini ![]() Ama elimizden bir şey gelmiyor ![]() Kahrolarak yaşıyoruz ![]() *** Benim tek pusulam vicdandır dedim ![]() Çünkü vicdanı olmayan her insan Nazi’dir ![]() Zülfü Livaneli |
![]() |
![]() |
|