Hadi Bana Bir Mektup Yaz Baba |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hadi Bana Bir Mektup Yaz BabaHadi bana bir mektup yaz ![]() ![]() Mahsus slm et bütün arkadaşlarımdan ![]() ![]() Bana burada yaramaz havadis yok yalanları yaz ![]() ![]() Çocuklar iyiler büyüyorlar de ![]() Evdeki çocuklar gibi sokaklarda yatan çocuklar da iyi, onları kimse horlamıyor, bankamatiklerde yatmıyor, büfelerden ve insanlardan yiyecek dilenmiyorlar de![]() ![]() Buralarda hiç bir şey değişmedi, her şey bıraktığın gibi duruyor de ![]() Herkes hasret ile seni soruyor, çocukluğunda top oynarken camını defalarca kırdığın yaşlı komşumuzun gözleri bile senin adın geçince dolu dolu oluyor de![]() Komşular birbirleri ile akraba gibi, hastalanan komşusuna kapı komşusu sıcak çorba taşıyor hala de mesela![]() ![]() Hadi şimdi bana yalanlar yaz ![]() ![]() Yaşlılardan kimse terk-i diyar etmedi, hepsi ağaçlar gibi dimdik ayaktalar de ![]() Hatta çocuk iken tırmandığın ağaçlar bile duruyor,çocukluğunda o ağaçlara birlikte tırmandığın ve şimdi müteahhit olan bir arkadaşın apartman dikmek için o ağaçları kesmedi de![]() ![]() Anacığımın saçlarının hala gece gibi simsiyah olduğunu söyle, saçlarının hayatın çilesi ve benim yokluğumun üzüntüsünden bembeyaz kesilmediğini yaz bana ![]() Senin yokluğuna ağlamaktan artık gözlerinin görmez olduğu yalan, okuma yazma bilmediği halde senin mektuplarına dakikalarca bakıyor de![]() ![]() Hadi şimdi bana yalanlar yaz ![]() Akrabalarımdan slm olduğunu yaz bana![]() Senin çocukluğunda olduğu gibi bayramlarda hep bir aradayız, herkes birbirini seviyor, akraba akrebe dönüşmedi henüz de![]() Hala senin çocukluğunun tadında burada bayramlar, parayı çocukların hayatından daha çok seven adamlar bayramlarda leş kokan bodrum katlarında sahte şeker imal edip çocukları zehirlemiyorlar de![]() Yalanlar yaz bana![]() ![]() Mahsus slm et gül yüzlü sevgiliden ![]() Sen gittin gideli yemekten içmekten kesildi de![]() Beni bekler misin diye verdiğin yüzük hala parmağında, o yüzük bir sarraf vitrinine düşmedi çünkü gerçek aşklar sarraf vitrinine, eskici tezgahlarına düşmez de![]() O hala seni bekliyor de![]() ![]() Hadi şimdi yalanlar yaz bana ![]() ![]() Mahsus slm et bana mektubunda ![]() ![]() Yazdıklarımda hiç bir yalanım yok, hayatın kendisi baştan sona bir yalan iken benim yazdıklarım yalan olmaz ki de ![]() ![]() Arayı çok uzatma, bana sıkça mektup gönder baba ![]() mektuplarında yalanlar yaz bana![]() Çünkü gurbette olunca, sizden gelen bir mektup ben üzülmeyeyim diye yalanlar ile dolu bile olsa, evimin, sokağımın, şehrimin, sevdiğimin ve sizin kokunuzu bana taşıdığı için buraların gerçeklerinden çok daha güzel![]() ![]() Hadi baba, şimdi yeni yalanlar yaz bana ![]() ![]() Alintidir |
|
|
|