|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anne, babaya, evladından, olsun, utanan, yazıklar |
![]() |
Evladından Utanan Anne Babaya Yazıklar Olsun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evladından Utanan Anne Babaya Yazıklar OlsunEvladından utanan anne babaya yazıklar olsun! Mesleğimiz gereği ilginç hikayelere tanıklık ediyoruz ![]() ![]() Ancak bazen öyle olaylara şahit oluyorsunuz ki, öyle hikayeler dinliyorsunuz ki, inanmakta zorlanıyorsunuz ![]() ![]() ![]() Üniversite sınavlarına hazırlanan genç bir kızın hikayesini aktarmak istiyorum sizlere ![]() Liseyi bitirdiği yıl üniversite sınavlarında başarısız olan genç kız, ailesinin desteğiyle bir yıl daha sınava hazırlanır ve tekrar sınava girer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ailesini yerin dibini geçirmiş olmanın utancını (!) yaşayan genç kız, sonraki yıl tekrar sınava girmek için hazırlığa başlar ![]() ![]() ![]() O bir aylık bekleme sürecinde yaşadığı psikolojiyi tahmin etmek zor değil ![]() ![]() Sınav sonuçları açıklanır ![]() ![]() “Bu utancı(!) artık taşıyamam ![]() ![]() Tercih dönemi, komşularına ve akrabalarına kızının puanın İstanbul Üniversitesine yetecek kadar olduğunu duyurur ![]() ![]() Bu yalanın sürdürülebilmesi için de her hazırlık yapılmıştır ![]() ![]() İstanbul’da birkaç akraba ziyaretinden sonra anne kızıyla beraber memleketlerine döner ![]() ![]() ![]() Akrabası olan şahıslar kızın üniversiteye yerleşemediğini bilip bilmediğini bilmiyorum ![]() ![]() Her gün, derse gidiyormuş gibi evden çıkıp akşamları eve dönen genç kızın şuanda nasıl bir psikolojiye sahip olduğunu düşünmek bile istemiyorum ![]() Ancak hiç bir annenin, kızını, diploma aşkıyla bu kadar aşağılamaya hakkı olamaz ![]() Evladını diploma başarısı kadar seven anne babaya da, evladının diploma / sınav başarısızlığından utanan anne babaya da yazıklar olsun! |
![]() |
![]() |
|