![]() |
Pencerede Bekleyen Kadınlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pencerede Bekleyen KadınlarAnneanne bir saattir gözlerini cep telefonundan ayıramayan torununa baktı ![]() Bekliyor musun? Evet, dedi genç kadın, onu bekliyorum ![]() Şöyle bir durdu anneanne, ayaklarını altına toplarken mırıldanır gibi konuştu ![]() Biz pencerede beklerdik, dedi; pencereden bakan kadınlardık hepimiz ![]() ![]() ![]() Upuzun bir tarih yavaş yavaş silinip gidiyor muydu yoksa? Şimdi o pencereler küçülmüş minik bir dijital ekranın içine sığışmıştı ![]() Belli bir saat gelince gözler o ekrana odaklanıyor, ışığının yanması bekleniyordu ![]() Zaten artık kimsenin dünyası pencereden görünenden ibaret değildi ![]() "Dünya" ekrandı çoktandır ![]() Televizyon ekranı, bilgisayar ekranı, cep telefonu ekranı ![]() ![]() ![]() Bu konuşma bana aktarılınca hemen aklıma Camille Laurens'in "Aşkın Romanı" adlı yapıtı geldi ![]() O kitapta "pencerede bekleyen kadınlar" üzerine bir bölüm olacaktı, hatırlıyordum ![]() Açtım, buldum ![]() ![]() Şöyle anlatıyordu Camille Laurens ![]() ![]() ![]() "Pencerede bekleyen kadınlar soyunun üçüncü kuşağındanım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra annemin, perdenin arkasından kulesindeki prenses gibi Andre'yi bekleyip gözetlediğine tanık oldum ![]() ![]() ![]() Bana gelince ![]() ![]() ![]() Ben tek bir kare cam için yanıp tutuşuyorum ![]() Ah! Ayakta burnu cama dayalı dikilmiş annesini bekleyen bir çocuk gibi aşkı bekleyeceğim o pencere kenarını ve o zamanı bana bir verseler! ![]() ![]() Beklemek ![]() ![]() ![]() Başlı başına sevmektir ![]() Hatta ne zaman ki erkek de beklemeye başlar; içindeki "dişi" yan ortaya çıkar; aşıktır kesin! Ama erkekleri bir kenara bırakıp yine kadınlara dönelim; pencerede bekleyen kadınlara ![]() ![]() ![]() Bir yandan "yol gözleyen" bir yandan hayatı yeniden yeniden gözden geçiren kadınlar var mı hâlâ? Gün içinde haberleşmeyi sürekli kılan, kimsenin birbirinden habersiz kalmasına izin vermeyen o aygıtlar var ya ![]() ![]() ![]() "Bekleme"yi kalbin derinliklerinden koparıp kısa endişelere indirgeyen o aygıtlar ![]() ![]() ![]() Belki de sevme ve sevilmeyi yeniden şekillendiriyorlar ![]() Farkında mıyız? Haşmet Babaoğlu |
![]() |
![]() |
|