![]() |
Noktalar Acıttı Kalbini Biliyorum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Noktalar Acıttı Kalbini Biliyorumİki tırnak işareti arasına sığan bir kaç kelimeydin sen, içimi oyup geçen rüzgarlara inat, yürek durağımda beklediğim tek yolcu ![]() Gerçeklerde aramıyorum artık seni, gerçek olmadığına inandırdım kendimi ![]() ![]() Mülteci bir kaçaklığım vardı eskiden, şimdi terkedilmiş evler gibi duvarlarımda asılı eskimişliğim ![]() ![]() Cümlelerin sonuna nokta koymak hep bana düşse de,noktaları hiç sevmiyordum ![]() Noktalar acıttı kalbini , biliyorum ![]() ![]() ![]() Şu üç harfi biraraya getirip gelişi güzel zikretmeyi de sevmiyorum ama, a-ş-k biraz sabır, en çokta cesur olmaktı ![]() Şimdi oturduğum şehrin gözlerine yağmur doluyor, elimde bir fincan kahve, ağaçları seyrediyorum ![]() ![]() Sanırım denge üzerine kuruluydu dünya ve dengeler altüst olduğunda gökyüzünün kalbinde bile kocaman bir delik açılabiliyordu ![]() Acılarımız mı bizi eğiten, dengesizliklerimiz mi bizi acıtan, yoksa tecrübelerimiz mi ayağımızı yere kenetleyen? Binlerce soru sormak geliyor içimden, binlerce sorunun altında bırakmak istiyorum zihinleri ![]() Elimdeki kahve bitmiyor bir türlü, içindeki zararlı maddelere inat yudum yudum damıtıyorum içime, varsın benimde kendine zarar verenler arasında bir kıyamlık yerim olsun ![]() Ne çıkar? Kalbim ahşap evlerin tahta arasından sızan damlaları gibi usul usul yürüyor gözlerime, kalbimi yanaklarımın coğrafyasına gömüyorum ![]() Hani bazı hikayelerin sonunu kimse bilmez herkes kendine göre bir son uydurur ya, işte öyle bir şeydir a-ş-k ![]() Kimisi için cümle sonuna konulan , öldürmeyen ama sol yanını felç bırakan bir nokta, kimisi içinse yeni bir cümleye başlamak için verilen müsaade ![]() ![]() Aslında çokta zor değildir bir hikayeyi nerede bitirdiğine bakmadan bitirebilmek ,ama eğer noktaları doğru yerde kullanmadıysanız, hikayeyi her okuduğunuzda bir urgana atılmış gemici düğümü gibi çarpar dilinize ![]() Kanar diliniz, kanar kalbiniz ![]() ![]() ![]() Çok mutlu bitmese de, doğru yerlerde kullanılmış noktaları, ister iki satırlık isterse sayfalar dolusu bir sonu olmalı hikayelerin ![]() Ama mutlaka bir sonu olmalı ![]() İki nokta üst üste : Derya Akel |
![]() |
![]() |
|