![]() |
Yalnızsın Şimdi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yalnızsın Şimdi![]() Yaban otlarının arasında sıkışıp kalan papatya kadar acı ve huzursuz kılıyorsun tahtadan parmaklarımı ![]() ![]() ![]() Oysa iki öykü vardı hep dilimizde, iki kısacık yaşam çizgisi ![]() ![]() Şimdi her vurduğunda gözlerin sabahın üzerine, şimdi her düşündüğünde parmak uçlarımdan sana inen sokakları; sakın eski bir ihanetin hatrına düşme yine yollara ![]() ![]() ![]() Sakın yapma bunu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir ömrün fedaisi uyuyakalır en olunmadık bir zamanda, düşer kale, gül dikenleri papatyaları kandan kaderlere hapsedip kızıl topraklara vurur ne varsa istilacılar ![]() Dedim ki inan, bir gün gelecek atlılar düşünden Dedim ki inan, sabah olmadan kapın çalacak karanlıktan, iki çocuk sesi karışacak sonra sana, vurulacaksın ardından, gök yerle bir olacak vebali boyunun erişemediği zamanından ![]() Dedim ki inan, soyun kuruyacak şerhin gazabından ![]() ![]() ![]() Şimdi bir intihar sesidir her bir nota, ve her dokunduğun yer ![]() ![]() dedim ki; kal, dedimki; senin için dilim kahpeliğe lâl ![]() ![]() ![]() Şimdi dinlen bakalım, şimdi sensin haramdan hidayete ermiş bütün helallerimde ihtilal ![]() ![]() ![]() ![]() Dedim ki, bir ömür aradığım sensin diyar diyar ![]() ![]() ![]() Şimdi sen bir gelincik gibi düşlerimden akıyorsun ölümsüz yâr ![]() ![]() ![]() Sloganı susmuş bir yürüyüşün adımları düşüyor kaldırımlara ![]() ![]() ![]() ![]() birikinti- |
![]() |
![]() |
|