![]() |
Yalnızsın Üzerine Hırka Al |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yalnızsın Üzerine Hırka AlYıllar önceydi ![]() Taşradaki aile işlerini bırakıp İstanbul'a taşınmış bir arkadaşımız "bu şehri seviyorum ama burada yazın bile üşüdüğü hissine kapılıyor insan" demişti de, gülüşmüştük! Oysa ciddiydi ![]() Ama bunu Güneyli olmasına bağlayıp konuyu kapatıvermiştik ![]() Bir başka "üşüme"den söz edebileceğini aklımıza bile getirmemiştik ![]() Büyük ailenin sıcaklığından; birbirini tanıyan, yardımına koşan eş dost çevresinden çıkıp metropollere özgü "kim kime dum duma" ortamına geçişin basbayağı bir "iklim" değişikliği olabileceğini düşünmemiştik ![]() Çok sonra anladım o arkadaşımı! Artık inanıyorum ki, mevsim ne olursa olsun insan üşüyebiliyor ![]() Önce ruhunda başlıyor bu his, sonra bedenini sarıyor ![]() Toplumsal-bireysel iklime bağlı bir üşüme bu! Hastane kuyruklarında yanında akrabası, dostu olmadan bekleyip duranları saran titremenin kaynağı o ![]() ![]() ![]() Akşamın bir vakti apartman dairelerinde bir başına oturanların üzerlerine bir hırka alma ihtiyacı hissetmeleri ondan ![]() ![]() ![]() "Derdimi kime açsam anlamayacak" diye düşünmeye başlayan ve aile ortamında veya sevdiklerinin arasında bile yalnızlık çekenleri ürperten şey o ![]() ![]() ![]() Kimisini "cemaat battaniyesi"nin altına girmeye iten, kimisini metropol eğlencelerinin anonim kalabalığında kaybolmaya sevk eden üşüme yani ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haşmet Babaoğlu |
![]() |
![]() |
|