![]() |
Güleriz Ağlanacak Halimize |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güleriz Ağlanacak HalimizeBAZEN bu köşede boşu boşuna bulunduğum hissine kapılıyorum ![]() Özellikle gazeteleri elime aldığımda ![]() Ben sizi Türkiye'de olup biten birtakım şeylerden daha fazla gülümsetebilir miyim? Asla ![]() Nazım Hikmet, ‘‘Memleketimden İnsan Manzaraları’’ demiş ![]() ![]() Bakın mesela, önümde bir gazetenin üçüncü sayfası açık şu anda, haberleri tarıyorum ![]() Kırıkkale'de bir eve giren hırsızlar sadece bakır kazanları alarak kaçmışlar ![]() Cep telefonuna, televizyona falan dokunmamışlar ![]() Aslında belki de cep telefonunu çalmaları daha komik olurdu ![]() ![]() ![]() Bunu geçiyorum o zaman ![]() Rize'de baz istasyonu diye caminin paratonerini sökmüşler ![]() Buna da şükür ![]() ![]() Hálá aynı sayfadayım ![]() Mobiletiyle gezintiye çıkan bir genç uçağa çarpmış ![]() Çocuk haklı, uçak dediğin havada olur, mobiletin önünde durup durmasının álemi ne? Bakın uçak havadayken gelip çarpsaydı o zaman başkaydı ![]() Öteki sayfayı çeviriyorum ![]() ![]() Kim demiş? Genç kaptan ilk seferinde denize düşmüş ![]() Şimdi bu ağlanacak bir vaka tabii de gülünecek bir yanı da yok mu? Geçen gün de bir genç kız masa örtüsünü silkelerken balkondan düşmüştü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayır, silkelediği halı olsa anlayacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir yandan da gülme komşuna gelir başına korkusu içindeyim ![]() ![]() Bir de şuna bakın: Konya Barosu Başkan Vekili, ‘‘Bir kızın karşısında gül koklamak bile sarkıntılığa girebilir’’ demiş ![]() Kızın alınganlık eşiğine kalmış artık ![]() ![]() Geçenlerde ‘‘Film Gibi’’de bir kadıncağız vardı ![]() ![]() ![]() Ama dikkatinizi çekmek istediğim husus bu değil ![]() Ayrıldığı kocasının hiç haberi olmamış bir çocukları olduğundan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gerekçesini anlatırken ‘‘Zaten ben de yedinci ayında fark ettim hamile olduğumu’’ dedi ![]() ![]() Bir kadının hamile olduğunu doğuma iki ay kala fark etmesi ![]() ![]() ![]() Ne bileyim, üç gün sonra bu durumu öpüp de başıma koyacağımı? Olayı bebeğin kafası görününce çözenler de varmış meğer ![]() 13 yaşında bir kız çocuğu doğum yapmış ![]() ![]() 13 yaşında kızdan bir şey beklemiyorum, lakin ailesine ne demeli? 9 ay boyunca ‘‘Kızımız şişmanlıyor’’ demişler ![]() ![]() Ne diyeyim bilmiyorum ![]() En uygunu ‘‘Güleriz ağlanacak halimize’’ galiba ![]() Pakize Suda |
![]() |
![]() |
|