07-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biz Aşka Tutunmak İçin Akşamı Beklerdik
Biz aşka tutunmak için akşamı beklerdik  İhanetse o caddede beklerdi Bir mutlu bir mutsuz, bir zengin bir fakir, bir kederli bir umarsız yapardı bizi o sokak İçimize hep değişik bir hal katar, öyle alırdı içine bizi o cadde  Sıra caddeye, sıra caddenin bize ihanet aşılamasına gelirdi sonra  Benim içim kanardı, sense kanardın o caddeye, kanardın sana yüklemek istediği defetme duygusuna, aşağılardın beni, bir başkasına dönerdi duyguların  İhanet hep o cadde bulurdu bizi  
Bizi hep o caddede sordular sonra  
Aşka tutunmak için akşamı beklerdim Bu kent, boşluğa sarılan aşıklarla doluydu  Ama bir boşluğa benzemiyordu senin yokluğun  Üzerime biniyordu bu derin açlık hali  Seni soruyorlardı  Bir tek haritadan biliyordum yakınımda olduğunu  Buralarda, diye söylenip yürüyordum hızla  Bu kentte kim hızla yürürse, o aşk beslediği birine gidiyordur  Oysa ben hızla yürüdükçe, aşktan kaçıyordum aslında  Aşk beni bulur, yok sayar, çürütür diye korkuyordum  Bizi o caddede sordular hep  Yanıtı haritadandı, yakındın  
O caddede alıştılar yalnızlığımıza  
Kimse dokunamadı yaralarıma  Kimseye anlatmadım, kimseyle konuşmadım aylarca İnsan konuşmadan da yaşarmış meğer  Sevgili sana dokunamadan da yaşarmış  Hayat dediğin gözlerini o caddeye dikip, ta boynunda bir ıslaklık hissetmekse eğer  Alıştılar yalnızlığıma  Bu kentte yalnızlar yargılanır hep  Beni o caddede yalnızken yargıladılar  
Bir gün o caddede bulamadılar bizi  
Hayat, içinden çıkılmaz bir hal alıyordu git gide  Beni ipe çekenler incinmesin diye, seni de saklayıp içime, gidiyordum bu kentten  Çünkü bu kent durmadan alevler içinde kıvranıyordu Başka bir kenti yakmalıydım artık Yalnızlığımı, yaralarımı kimsenin bilmediği bir kasabaya doğru yola çıktım Nereye gidersem gideyim, hep o caddeyi taşımışım içimde  Nerede olursam olayım, aslında beni aşağılayıp, bir başka adamın yanına gittiğin duvarın üzerinde oturmuşum  Zaman neyi işaret ederse etsin, aslında o akşamüstünde durmuş hayat  
Dün o caddede hatırladık birbirimizi  
Yıllar geçti aradan  Üzerini toprakla doldurduğum sancılarım diniyordu günden güne  Aşkı bir kıyıya atıp, herkesin kaygısında buluştum  İşimi, evimi, insanlığı, kainatı düşlüyordum artık  Onlar için yaşıyordum, uğraşıyordum Beynime aşka yer bırakmayacak kadar yabancı doldurdum Kimdiler, neden benimleydiler, ne istediler hatırlamıyorum İçimdeki alevi tükettim  
Tam da o an karşıma çıktın, yine o caddede  
Ben değil, sönmeye yakın yaralarım, bitmeye hazır acılarım sana dokunuyorlardı  Ne kadar özlemişim  Ne kadar istemişim  Nasıl dayanmışım bu yangına  Dönmüşsün işte  Hem de bana  Hem de bu kentin en yalnız adamına  En çok yargılanan adamına  
Bizi o caddede kurşunladılar sevgili  
Bu kent beni yalnız tanıdı hep  Bana dönmeni, beni bu nefessizlikten kurtarmanı hazmedemediler Bizi beklediler, namluyu aşka uzattılar bu kez  Namluyu ateşlediler Bizi o caddede kurşunladılar sevgili
|
|
|