Astronomik Duygular |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Astronomik DuygularGökyüzü bu gece farklı güzel… İçimdeki sonsuz yalnızlıksa daha bir derin Su semadaki yıldızları toplayıp bir bir yerleştirdim içime, yerleştirdim de; böyle ses seda kesilip odamda bir başıma kaldığımda o hüzünlü yalnızlık hıçkırıklarını susturamadım; nafile… Yıldızlarıma isimler verdim: dost, sevgi, yasam, hayal, kardeş, ana, baba, sevinç, sadakat, ask, barış, güneş, inanç, tebessüm ![]() ![]() kimine sadece mavi dedim; saf göründüğü, huzur verdiği için ![]() ![]() Kimine mor ![]() asil durdukları için![]() kimine de siyah ![]() korku gibi, ayrılık gibi, sığınacak birini istiyorum der gibi![]() Yani yalnızlık gibi![]() ![]() Bu gece en ağır basan da siyah yıldızlarım Bakınca kapkara gökyüzümde görünmeyen ama hep orda olan yıldızlarım![]() Sadece ben görüyorum Çünkü bakmasını biliyorum![]() Bakmak isteyene de bir teleskop uzatıyorum, tanısınlar diye gökteki duygu yüklü cisimleri, sevdirmek için insanin içindeki bağımsız astronomik kanunları; anlatıyorum onlara ![]() ![]() Ama herkes cama bakıyor! Camdan bakmıyor, cama bakıyorlar!! İçime yer etmiş ne varsa, adeta çırpınıp duruyor her bir uğrayışta Fark edilmek istiyorlar, sevilmek, sarılmak![]() ![]() Gidip gelenlerden en çok umut yıldızı etkileniyor Biriktiriyor ya tüm yarinin ümitlerini, süpernova olup patlayacak, ta ki bir gün zaman duruncaya dek![]() Sonrası kara bir delik, kaçışı olmayan; gözlerimdeki ışığı yutan bir karanlık ![]() neyse ki umut yıldızım büyük doğmuş ![]() Yoksa diğerlerine kim annelik edecekti?!Dedim ya ![]() Gökyüzü bu gece başka bir güzel Çünkü paralel dünyada siyahlar yerine aşkın, yaşamın, gün ışığının umut ve barışla el ele verdiğini hissediyorum Görmesem de hissediyorum… |
|
|
|