![]() |
Hayat Aceleye Gelmez. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayat Aceleye Gelmez.Yıllar önce, çok uzaklarda bir adam varmış ![]() )) uzaklara gitmiş ve yıllarca çalışmış ![]() )) gelmiş ![]() )) tutmuş ![]() )) Evine doğru giderken yolu büyük bir şehirden geçmiş ![]() )) başında birisi 'Bir nasihat bin akçe, bir nasihat bin akçe' diye )) bağırıyormuş ![]() )) satarlar, ben yıllarca çalıştım ve sadece 3000 akçe biriktirdim' ![]() )) pek aklı ermemiş ama merak işte ![]() )) nasihati satın almış ![]() )) Nasihat şöyleymiş: 'KADERDE NE VARSA O ÇIKAR' ![]() ![]() ![]() ![]() )) İlerde yine köşe başında başka bir adam bağırıyormuş 'bir nasihat bin )) akçe' diye ![]() )) nasihatı da satın almış ![]() )) İkinci nasihat da şöyleymiş: 'GÖNÜL KİMİ SEVERSE GÜZEL ODUR' )) Son kalan bin akçesi ile yoluna devam etmiş ![]() )) köşe başında bir adam bir nasihati bin akçeye satıyormuş ![]() )) parasına bakmış, bir de nasihatı satan şahsa, dayanamamış ve kalan son )) akçesiyle de o nasihatı satın almış ![]() )) Son nasihat ise şöyleymiş: 'HİÇ BİR İŞ ACELEYE GELMEZ' ![]() )) Parasız yoluna devam etmiş ![]() )) karşılaşmış ![]() ![]() )) neler olduğunu sormuş ![]() )) tüm su ihtiyacını karşılayan bir kuyu var, ama kuyunun içinde de canavar )) var ![]() ![]() )) çıkamadı ![]() ![]() )) Adam düşünmüş ve ilk satın aldığı nasihat aklına gelmiş ![]() )) varsa o çıkar' ![]() ![]() )) İnince canavar hemen yakalamış ve yerine götürmüş ![]() )) gelenlerin hepsine bir soru sordum ve bilemediler ![]() )) serbest bırakırım ![]() )) dizine de kurbağa koymuş ve 'söyle bakalım hangisi güzel? ' demiş ![]() )) Adam düşünürken aklına ikinci aldığı nasihat gelmiş ve 'gönül kimi )) severse güzel odur' demiş ![]() )) Bu cevap canavarın çok hoşuna gitmiş ![]() )) aşıkmış ![]() ![]() )) ağırlığınca altın vermişler ![]() )) Adam yoluna devam etmiş ve nihayet evine varmış ![]() )) Evinin camından içeri bakmış ![]() )) dize oturuyor ![]() )) aklına gelmiş: 'Hiç bir iş aceleye gelmez' ![]() )) Kılıcını kınına koymuş ve içeri girmiş ![]() )) genci sormuş ![]() )) oğlumuz oldu ![]() )) Bu genç senin oğlun' demiş ![]() )) Hayat Aceleye Gelmez ![]() |
![]() |
![]() |
|