![]() |
Kimi Sevsem Ben |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kimi Sevsem BenHer sevdiğimizde ruhumuzun farklı bir rengi yansır ![]() ![]() Attilâ İlhan son şiir kitabında "Kimi sevsem, sensin" diyor; "Kimi sevsem sensin/ senden ibaret/ Hepsini senin adınla çağırıyorum/ Kimi sevsem sensin/ hayret/ in misin cin misin anlamıyorum ![]() Elbette Attilâ ilhan gibi bir aşk gurusunun onca bilgeliğiyle anlamadığını ben anlayacak değilim; lâkin hissettiğim o dur ki, her sevdiğinde bir unutulmazdan izler yakalayanlar ola ki, "o"nda aslen kendilerini bulmuşlardır ve filhakika her yeni sevda masalında asıl arayıp durdukları kahraman da o unutulmazdan ziyade kendileridir ![]() Binaenaleyh, malum mısrayı, "Kimi sevsem, ben" diye yazmak ziyadesiyle mümkündür ![]() Mısrayı virgülsüz ve sonunda soru işaretiyle okursak "Kimi sevsem ben" diye düşünür ademoğlu ![]() ![]() ![]() Sorduğu soru kendisidir aslında; o yüzden sonunda bulduğu cevap da kendine benzer ![]() Sevdiğini kendi gibilerden seçer ![]() O yüzden sevdalılarımızın herbirinde bizden izler vardır ![]() "Kimi sevsek," onda ruhumuzun farklı bir rengi yansır ![]() Yavuklular albümümüz, pembeleşen, yeşeren, sararan, kanayan, katranlaşan aşklarımızdan bir ebemkuşağıdır ![]() İster "kırbaç dili tutam tutam alevlenen" bir şehvet rüzgârı olsun, ister "bırakılınca korkudan gözleri sislenen" bir şefkat limanı ![]() ![]() ![]() Her biri biziz; cümleten bileşkemiz ![]() ![]() ![]() İnanmazsanız ispatlamama izin verin ![]() İki ayrı kağıda 10 isim yazıp, Türkiye'yi hiç bilmeyen birine götürün ![]() İlk kağıtta Süleyman, Bülent, Tansu, Mesut, Necmettin isimleri olsun; öbür kağıtta Rahşan, Özer, Nazmiye, Nermin, Berna ![]() ![]() ![]() Sonra bu isimlerin özelliklerini anlatın ona ![]() ![]() ![]() Ve bunları eşleştirmelerini isteyin ![]() ![]() ![]() 5'te 5 tutturduklarını hayretle göreceksiniz ![]() Daha basitini yapın: Onlara iki ayrı Semra anlatın; hangisini Turgut Özal'a, hangisini Ahmet Necdet Sezer'e yakıştırdıklarını sorun ![]() Yine doğrusunu bileceklerdir ![]() Öyledir; her aşkta kendi¤ni aradığından, her sevdada bir benzerini bulur insan ![]() ![]() ![]() Yoko Ono'da John Lennon'dan, Eva Braun'da Hitler'den, Havva'da Adem'den izler vardır ![]() Latife'nin bir yanı Mustafa Kemal'dir, Mevhibe'nin bir yanı İsmet ![]() ![]() ![]() Ama sonunda kendinden de sıkılır insan elbet ![]() ![]() ![]() Gün gelir, terk edebilir en sevdiklerini bile ![]() ![]() ![]() Bir tek yalnızlığımız, ömür boyu yalnız bırakmaz bizi ![]() ![]() ![]() O yüzden bence aşk ![]() ![]() Alıntı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|