![]() |
Doğduğum Yer Doyduğum Yer |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğduğum Yer Doyduğum YerDoğduğum Yer Doyduğum Yer - Nuri Can Doğduğum Yer Doyduğum Yer Geldiğim yerde dağlar vardı, soğuk serin pınarlar, masmavi gökyüzü� Akşamları saman yoluna bakar, yıldızları sayar uyurdum� Sabahları kuş sesleriyle uyanırdım, meleşen kuzu sesleriyle� Vardığım bu ülkede ise bırakın bir dağı, bırakın bir ırmağı; bir küçük tepe, doğal bir dere bile yoktu ![]() Ama sonra bulutları sevdirdi bana bu ülke ![]() Sonra yağmurlarını sevdim bu ülkenin, yağmurda yürümeyi, yağmurda el ele tutuşup dolaşan sırılsıklam aşıklarını sevdim� İnsanlarını sevdim bu ülkenin, özgür düşüncesini, geniş hoşgörüsünü� Bahçeli evlerini sevdim bu ülkenin, çiçekli pencerelerini� Müzelerini sevdim bu ülkenin, sanata verilen değeri ![]() Papatyalarini sevdim, lalelerini kokladım� Her sabah kalkıp işe giderken, şehirlerin yeni bir güne uyanışında gizlenmiş sesleri dinledim ![]() Burda tattım ömrümün en hüzünlü anlarını, en keyifli sarhoşluklarını en güzel aşklarını burda yaşadım ![]() ![]() Sevdiklerim oldu bu ülkede, sevmediklerim oldu ![]() ![]() Bu ülkenin her taşında toprağında babamın olduğu kadar, benim de emeğim oldu, bu ülke senin, onun olduğu kadar benim de ülkem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doğup büyüdüğüm yerlere nasıl ki, sevinç ve duygu dolu anılarla gidiyorsam her defasında; buraya da tekrar sevinç ve müteşekkir dolu duygularla dönüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bazen bu ülke hakkında ilgili, ilgisiz bir çok şey söylendi� Hollanda�lıların ne kadar yabancı düşmanı, ayrımcı oldukları ispatlanmaya çalışıldı ![]() ![]() ![]() Ben diyorum ki, bu ülkede ne yabancılar acınacak durumda, ne de Hollandalılar melake� Ama bu zaaflar iyi niyetliyseniz yadırgamanıza, kötü niyetliyseniz saldırmanıza neden olabilir� Burada herkesin huzur içinde yaşaması için toplumsal bütünleşme ve toplumsal barış son derece önemlidir ![]() Dileğim o ki, bu ülkede yaşayan herkes elini vicdanına koyup, ona göre hareket eder ve bu tür hassas konuları ucuz politik malzeme olarak kullanmaz� Alışkanlıklar, önyargılar ve kontrol altına alınamıyan düşmanlık duyguları tüm toplumun huzuruna, insanlığa ancak zarar verir ![]() ![]() ![]() ![]() �� Kim ne derse desin, ben bu ülkenin grigün akşamlarını seviyorum ![]() 1950 doğumluyum ve 1968 den beri burada yaşıyorum ![]() ![]() Ve ögrendim ki; ben neredeysem vatan orası ![]() Nuri Can |
![]() |
![]() |
|