Şah Mat |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şah MatŞah Mat - Nail Asarkaya Güzel bir oyundur satranç Ben severim Ama illa ki herkes sevecek diye bir şey de yok![]() ![]() Ben hayata hep satranç oynar gibi bakarım diyemesem de mutlaka arada sırada satranç oynar gibi oynarım hayatımdaki rolümü![]() ![]() ![]() Aslında konu ile ilgili pek alakası var mı bilemiyeceğim ama ben -şu anki psikoloji ile alakadar ettim- gene de yazmak istiyorum ![]() ![]() Birçok kişinin derdini dinler çözümler ararız belki bulur belki bulamayız Çoğunlukla ameliyat masasından kaldıramadığımız hasta olmadı![]() ![]() ÇOK ŞÜKÜR![]() ![]() ![]() Bu esnada bir de kendimle ilgilenmem gerekiyor ![]() ![]() Yani kendi dert, hüzün artık adını ne koyarsanız![]() ![]() Şu 20 senelik hayatımda çaresiz kaldığım tek bir anı hafızamda yer etmemiş![]() ![]() Çünkü bana öğretilen 2 sade kural vardı![]() ![]() İlki; "Şunu iyi bileceksin! Herşeyde bir hayır vardır!"![]() ![]() Diğeri ise kimsenin kıramayacağı aksini iddia edemeyeceği bir diğer altın kural; "Allah kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez!"İşte ben bu ve bu tarz felsefelerle, eğitim ve düşüncelerle büyütüldüğüm için her şerde bir hayır aradım ![]() ![]() Çünkü o 2 altın kural vardı ya o yüzden işte Neyse![]() ![]() Çoğunlukla da 2 kurala göre hareket ettiğim için her molozun altından kalkabildim Bilemiyorum![]() ![]() Belki de Tanrı`nın bir lütfudur![]() Ancak bu sefer hayat bana öyle bir şah çekti ki ![]() ![]() Kalkamadım![]() ![]() Kalkammıyorum henüz altından![]() ![]() İnanılmaz derecede yıkıldım![]() ![]() Çünkü hilen ve cebren çekilen bir şahtı bu! Farkındaydım! Ama canım çok yandı![]() ![]() Yanıyor ve ben Şah`ımı kurtaramayıp mat olursam canım çıkacak ben öyle sanıyorum Ama gidersem yanıma bir yol arkadaşı istiyecem![]() ![]() Bu alealede bir deneme değil![]() ![]() Çok riskli bir oyunun son anları gibi![]() ![]() ![]() Ya karşımdaki ŞAH ve MAT diyecek ben yenileceğim ![]() ![]() Ancak yenilgim haksız olduğu için bedel istiyeceğim![]() ![]() Yada oyun ilk başladığı sükunetle devam edecek ta ki hak yerini bulana kadar![]() ![]() Biz yenilmeyi de bilir bükemediğimiz eli öpmede sayıgıda kusura yer vermeyiz![]() ![]() Lakin haksız kazanılmış bir zafer muhakkak er yada geç Hakk`ını bulacaktır![]() ![]() ![]() Nail Asarkaya |
|
|
|