Eser |
07-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
EserBilmiyorum Aslinda anlamak bile istemiyorum Dusundukce sinirlerim geriliyor Bedenim titriyor Ruhum isyan ediyor Insanlar hayati, agizlarindan cikanlari Cokmu basit goruyor Yada ben hayati Cokmu ciddiye aliyorum diye Soyledikleri kelimelerin Karsilarindaki icin ne anlam ifade ettigini bilmeden Konusanlara kiziyorum… Ya anlamlarini bilmiyorlar Ya hak ettigi degeri vermiyorlar Yada Hayat onlar icin cok basit Bilseler Beyinlerinden gecip dillerle soylenenlerin insanlara ne verdigini… Yok olup gittiklerinde herhalde vicdanlari dayanamazdi bu aciya Birde gurur duyarlar eserleriyle Bahaneler adina saklarlar vicdansizliklari Kendilerine gore gecerli bir kac sebebi vardir mutlaka Halbuki Arkalarina donup ßakmaya cesaretleri bile yoktur Gorseler arkalarinda soylediklerinin eseri Viran kalmis Harabeye donmus Herhalde uykusuz geceler gecirir pismanliklar icinde kivranirlardi Uykusuz gecelerin nedeniDinlenilen sarkida hatirlanan Hatirlandikca off cekilen olduklarini bilselerdi Omurleri boyunca vicdan azabi icinde kivranirlardi Bilseler Isimleri her soylendiginde duymamak icin kacildigini Sorulduklarinda Yuregine bir hancer saplandigini Geceleri Yildizlara bakip bir off cekildigini… Kapinin zili her caldiginda omudur diye bakildigini,, Telefon her caldiginda bir heyecanla acildigini Bir Resmi karsina alip bagirip cagirip kizip Sonrada Sanada iyi geceler canim denildigini… Bilselerdi eger Actiklari yaranin Bir ömür izinin kalacagini Her iyilesmesinde bile bile kanatildigini Onun yarasinin bile insane haz verdigini Acisiyla bile olsa yasamayi kabullendigini Gelecegi dusunmeden Bombos yasam surdugunu Hayata tutunmak icin bir bahane bile bulamadan Rüzgarda savrulan bir yaprak misali suruklendigini Kalabaliklar icinde yapayanliz boguldugunu Icinden bazen olmenin gectigini Bilselerdi eger Geride biraktiklarinin hallerini Soylerlermiydi Onca kelimeyi… Insan Yapamayacagi seyi soylememeli Icinden ne kadar olmasini istesede Umut olmamali Masum bir yurege Yuregine sevgi tohumlari sacmamali Birakmali acisiyla yasamasini izlemeli Buraya kadar sabir edip Okuduysaniz Söyle bir dusunun Agzinizdan cikan “Seni Seviyorum”, “Canim” “ Askim” “Yarinim” "Dostum" "Arkadasim" Kelimelerinin anlamlarini Ve hayatindan ciktiklarinizi bir sorgulayin ßelki övünülecek bir “Eser”e sahipsinizdir ßelkide bir “Eser” Olmus Etrafinizdakilere Umudun Güvenin Sevmenin Baglanmanin Ne kadar riskli birSey oldugunu anlatiyorsunuzdur Zafer Aslan |
|