![]() |
Bebeklerin Kalbindeki Sevgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bebeklerin Kalbindeki SevgiBebeklerin Kalbindeki Sevgi - Yaşam Hikayeleri Pazar yerindeki peynirci , elindekini bıçakla kesip paketlerken peynirle adeta konuşuyor ![]() - Yaptığın işi çok seviyorsun ![]() - Evet , ben 35 senedir peynir yaparım ve işimi çok severim ![]() Çıkarıp parasını verdim ![]() Gözlerin bebeği gülüyor, ağzından bal akıyor : - Memnun kalacaksınız ![]() ![]() ![]() Tezgahtan uzaklaşırken eşime dedim ki “ Ne güzel esnaf, gördün mü? Eli peynir satıyor, dili bal satıyor “ İnsanın sevdiği işi yapması hayattaki en büyük mutluluklardandır ![]() ![]() ![]() ![]() Arap edebiyatının ünlü aşıkı Mecnun’a takılmışlar “ Leyla …Leyla! diyorsun ama biz onu gördük; esmer, zayıf bir şey ![]() ![]() “ Aahh, demiş Mecnun; siz ona bir de benim gözümle bakın ![]() Aşık Veysel de gönlündeki güzele öyle demiş: “ Güzelliğin on para etmez “ “ Şu bendeki aşk olmasa “ “ Eğlenecek yer bulaman “ “ Gönlümdeki köşk olmasa “ Aşık Veysel yedi yaşında iken geçirdiği ateşli bir hastalık sonucu gözlerini kaybetmiş ![]() ![]() Bir gazeteci Aşık Veysel’e sormuş : - Dünyayı göremediğin için ne düşünüyorsun? Bir eksiklik duyuyor musun? - Hayır duymuyorum çünkü ben bu dünyayı gönül penceremden görmeye alıştım ![]() İnsanlardan bazıları bakar göremez, bazıları işitir anlayamaz, bazıları hisseder söyleyemez ![]() ![]() ![]() 13 Yaşında küçük bir kızın dizelerini daima hatırlarım: “ Kavgayı yapraklara yazmak isterdim; Sonbahar gelince dökülsün diye ![]() Nefreti karlara yazmak isterdim; İlkbahar gelince erisin diye ![]() “Kini bulutlara yazmak isterdim; Yağmur olup yere dökülsün diye ![]() “Sevgiyi, bebeklerin kalbine yazmak isterdim; Onlarla yetişip büyüsün diye ![]() Alıntı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|