Sensizliğin Günlüğünden |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sensizliğin GünlüğündenHaşlanmış pirinci pilav niyetine sadece senin hatırın için yiyebilirdim ![]() ![]() Ya da İzmirim' den belki sadece senin hatırın için -kısa bir süre-vazgeçebilirdim ![]() ![]() En mahsun ve en kızgın zamanlarımdayken sadece sen sesimi duymak istediğin için gülümser ve konuşabilirdim ![]() ![]() Kanayan dizimde babamın eli, ürkek yüreğimde güvenilir bir adamın sesi olmuştun sen ![]() ![]() Güvendeydim ben ![]() Ben olduğum kadar "sen"deydim![]() ![]() Gittiğini anlamamışım ![]() Sahi gittin mi , yoksa uyuya mı kaldın?? kaç haftadır her elma yediğimde aklımagelir bu ![]() Öyle ya bu anlamsız yokluğunun bir açıklaması olacaksa o da ancak cadının zehirlielmasından yediğini düşenecek kadar saçma bir neden olmalı ![]() ![]() Ve bir tek susukunluğunu bırakmışsın yokluğunda bol bol kullanabileyim diye ![]() ![]() Nazar boncuklarımızı da ben kaldırdım ![]() ![]() bir kutunun içine yerleştirdim sessizce![]() Öyle ya biz diye bir şeykalmadıysa,neyin nazarına siper olacaklar ki zaten ![]() Kızmazsın umarım![]() ![]() Güvendiğim dağlara kar yağması olmuş kaderim diyorum içimden ![]() Bir kez daha göl olmuş birileridiyorum ve inanmak istemeyen kalbimi ikna etmeye çalışıyorum yeniden ![]() ![]() Nazar boncuklarımın kutusunu fırlatıp o gölün en dibine ve O gölün başında ben işte aynen de böyle "verdiğim kayıpların beni ne kadar büyüttüğünü gördüm gölgemde" ![]() ![]() Gölgemden korktum ![]() ![]() Etrafta bir sessizlik ![]() ![]() Bir anda vazgeçme diyor sanki gölde zıplayan bir kurbağa ![]() ![]() İrkiliyorum ![]() ![]() "Evet, beni öpmen sadece masallarda, ama bir gün çıktığımda karşına, sunduğum aşk, bu çektiğin acıya bedel bedel olacak güven " diyor bana ![]() ![]() Ah be kurbağa ben seni yüz 1000 kez öpmeye razıydım ama diyorum ![]() ![]() Yok oluyor kurbağa ![]() Senin gibi![]() ![]() Kurbağayı görüyorum![]() ama sen yoksun ki![]() ![]() ![]() (Bir rıhtım kenarında ben bir kurbağa ile konuştuğuma inanamıyorum ![]() )Göle düşen son gözyaşıma sadece güneş şahit olmuşken, içimden milyonlarca kez kuşlara yalvarıyorum ![]() "Yalvarırım sevdiğimin en azından hala nefes alabildiğinin haberini siz getirin bari" diyorum ![]() ![]() ("Ne olur sevdiğim yaşıyor olsun ![]() ![]() ![]() ne olur sadece yaşıyor olsun bari" )![]() ![]() ![]() ![]() Neden bu kadar suskun olduğumu merak ediyor yeni tanıştığım insanlar ve eski dostlar ![]() ![]() Tabağımda kalan pirinç tanelerine bakıp ta neden ağladığıma anlam veremiyorlar ![]() ![]() Ya da çok sevdiğim İzmir akşamlarında fazladan pişmiş kahve fincanının o sehpada ne aradığını hiç kimse bilmiyor ![]() ![]() Bir de neden bu kadar suskunlaştığımı anlayamıyorlar söylemiş miydim?? Ve biliyorum ![]() ![]() bir gün sol omzumun üzerinden dalıp gittiğim o uzaklardan biri gelecek![]() Ve geldiğini osessizlikte duyduğum o eşsiz soluktan anlayacağım ben ![]() ![]() ![]() ![]() Kuşlarım söz verdi çünkü ![]() ![]() ![]() biliyorum![]() ![]() ![]() Hem neden bu kadar suskun olduğumu merak ediyor insanlar söylemiş miydim?? (Diyemiyorum her şeyimi giderken aldı diye ![]() Olur da birgün dönerse, döndüğünde başı onlaraeğilmesin sevdiğimin diye ![]() ![]() )Bir başlarsam konuşmaya durdurmayacaklarından korkuyorum ! Ağladıkça konuşmaktan, konuştukça seni, beni, belki kırıntısı kalmış bizi yıpratmaktan korkuyorum ![]() ![]() ![]() İşte ağlamıyorsam şayet ![]() bil ki susuyorumdur da hala![]() ![]() sessizlik çemberimde (önüm,arkam,sağım,solum sen iken) akrep ve yelkovanı mıh gibi çivileyerek olduğu yere , Gelmeni bekliyorumdurAma ağlarsam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sakınnnn!!Biliyorummm ![]() o zaman zaten dönmenin bir anlamı da kalmayacaktır geriye![]() ![]() (değil mi?)Ama "S"EVDİĞİM ![]() ![]() Ama güzel gözlüm ![]() ![]() Ama bak hala AĞLAMIYORUM ki ben?? Bir de geldiğinde gör diye, bak hala birkaç küçük haşlanmış pirinç tanesi bırakıyorum tabağımda ![]() ![]() (gerçekten) Onların hatırına bari gelirsin ümidiyle ![]() ![]() Ve kahven ![]() ![]() Bak ![]() ![]() Bu akşamda pişti sevgilim ![]() ![]() Hadi gel ![]() ![]() ![]() Hem bak vallahi hala AĞLAMIYORUM ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ceyda Arslan Sensizliğin Günlüğünden - Yaşam Hikayeleri - Öyküler - Ceyda Arslan |
|
|
|