![]() |
Mavi Patikler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mavi PatiklerMavi Patikler İhtiyar adam tapu dairesinden çıkarken sevinçliydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oturduğu evin tapusunu, çocuğunun üstüne kaydettirmişti ![]() ![]() ![]() Akşama doğru eve gitmek için yola çıktı ![]() -Biz öldükten sonra bir sürü işlemle uğraşması gerek ![]() ![]() Oğlunun kendisini nerdeyse zorla doktora götürüşü aklına geldi; “-Kerata amma ısrar etmişti ![]() ![]() Bir an dalgınlaştı; “-Gerçi, gelin bizle geçinmeye çalışmıyor ama…” derin bir nefes aldı “-Boş ver canım, ne de olsa torunlarımın annesi ![]() ![]() Evine yaklaşınca yine durgunlaştı, “-Bakalım hanım ne diyecek? Gelin gelip-gitmiyor diye biraz kırgın ama… ![]() ![]() Hanımı kapıyı açtı ![]() -Nasılsın hanım bu gün bakalım? Hanımı elindeki çiçek suladığı kabı gösterdi; -Ne yapayım, bir iki çiçekle uğraşıyorum yeşillik olsun diye ![]() Eve girerken devam etti; -İnsan şehirde özlüyor çiçeği, yeşilliği ![]() -Eee ![]() ![]() ![]() Kadının durgun yüzünde acı bir tebessüm dolaştı; -Köy gibi olmaz dimi? Şimdi köyde olsak ne güzel olurdu ![]() İhtiyar adam bir an yüzüne baktı hanımının; -Sen köyü pek sevmezdin! Geçen sene bir ay kalalım demiştim de “-Ben torunları özlerim ![]() ![]() Kadın, yüzünü çiçeklere doğru döndü; -Ne bileyim ben, düşündükçe bunalır oldum buralarda ![]() ![]() ![]() -Allah Allah ! Tamam hanım gideriz ![]() ![]() -Havalar kim bilir ne zaman ısınır ![]() -Yahu hanım, bunca yıllık eşimsin hala seni tam anladım diyemiyorum ![]() ![]() ![]() Kadın endişeyle baktı kocasına; -Noldu, oğlanı mı gördün? -Yok canım, nerden göreyim ! Koltuğuna oturdu, koynundaki tapu kağıdını çıkardı ![]() -Bu nedir biliyor musun? -Hayırdır? -Hanım, yarın ne olacağı belli olmaz, vademiz gelir de ölürsek, oğlumuz kapı kapı uğraşmasın, diye evin tapusunu onun üstüne yaptım ![]() Hanımının tepkisini beklerken, onun yüzündeki acı gülüşü gülümseme sandı ![]() -Oğlumuz da bu gün buraya gelmişti, öğleden önce ![]() -Öylemi, vay hayırsız ![]() ![]() ![]() -Murat’ı getirmiş ![]() ![]() ![]() -Vay kerata vay ![]() ![]() Hanımı elindeki kapta suyu bitmiş olduğu halde, çiçekleri sular gibi durarak masadaki kağıdı gösterdi; -Şu kağıdı getirmiş ![]() İhtiyar adam, hanımının sesinde bir titreme hissetti ama emin olamadı ![]() ![]() Bir mahkeme kararı olduğunu gördü ![]() ![]() İhtiyar adam, yakın gözlüğünü çıkardı ve içinden yavaş yavaş okudu ![]() ![]() Resmi kağıt, yaşlı adamın elinden yavaşça yere kaydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Üç senedir uğramadık, köydeki ev ne haldedir? -Canım ne olacak, bir gün de temizlerim ben ![]() -O evde, dizlerin üşürdü senin ![]() İhtiyar kadın, daralan göğsünü hafifçe bastırdı, “Yüreğimin üşümesi daha kötü diye düşündü” ![]() -Merak etme, üşümem…üşümem… -Yarın mı gidelim diyordun? -Sen bilirsin bey ![]() -Eşyaları bir taksiye atarsak, Son otobüse yetişiriz ![]() -Olur ![]() ![]() ![]() -Hazırlan ![]() ![]() İhtiyar adam, içinden düşünüyordu, “-Dünya fani, Allah Yar” İhtiyar kadın, birileri gelmeden gitmek ister gibi telaşla hazırlanıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yazar : Ahmet Ünal ÇAM Yazılış 12-05-2006 14:20 |
![]() |
![]() |
|