![]() |
Kaybolan Bir Yaşam |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaybolan Bir YaşamKaybolan Bir Yaşam - Yaşam Hikayeleri Artık ağlayamıyordu bile genç kadın ![]() Günler boyu ağlamaktan artık gözyaşları kurumuştu ![]() İçi ağlıyor ![]() ![]() Ama gözyaşları akamıyordu artık ![]() İçindeki acının yanında artık birde öfke,nefret,aldatılmışlık ve korku vardı ![]() Herkesten korkuyordu artık ve her şeyden ![]() Gelecekten, geçmişi düşünmekten ve insanlara tekrar güvenmekten çok korkuyordu ![]() Yalnız kalmaktan da çok korkuyordu ![]() Yapayalnız kaldığı evin duvarları üzerine üzerine geliyordu ![]() Nefes alamıyordu ![]() ![]() Sonra isyan başlıyordu ![]() Yüreğinin en derinliklerinden gelen kocaman bir isyan ![]() “Neden” diyordu ![]() “Neden Ben ![]() “Bu kadar mutluyken ![]() ![]() Sevdiğim adamı bu kadar mutlu ettiğimi zannederken ![]() Neden oldu bütün bunlar?” Sevdiği adama kocasına isyan ediyordu ![]() “Neden yaptın bunu bana?Madem başkasını sevecektin ![]() Madem onun yanında ölecektin ![]() Neden dürüstçe söylemedin bunu bana ![]() Neden yaptın bütün bunları ![]() Neden bana bu acıyı yaşattın ![]() Neden giderken bana senin güzel anılarını, içimdeki aşkını değil de ![]() Bir aldatılmışlık, korkunç bir öfke bıraktın içimde ![]() Neden yaptın bunları neden…” Öylesine isyan doluydu ki ![]() Aynı zaman da bir o kadar da üzgün ve mutsuz ![]() Güzel günleri geçiyordu gözlerinin önünden ![]() El ele sokaklarda gezdikleri,sıcacık evlerinde oturup televizyon izledikleri,birlikte yaptıkları yemekleri, bütün güzel anıları geçiyordu gözlerinin önünden ![]() “Unutmak istiyorum” dedi fısıltıyla ![]() “Unutmak istiyorum ![]() ![]() ![]() Kelimeler zorla çıkıyordu belki ağzından ama karşında kocası varmış gibi konuşuyordu ![]() ![]() İçi ürperdi birden bire ![]() O an sanki kocası gerçekten karşısındaymış gibi hissetti ![]() Üzgün, suçlu ve yalvarır bakışlarını görür gibi oldu ![]() Korktu “Yaşasaydı eğer ![]() ![]() ![]() “Ondan kesinlikle ayrılırdım ![]() ![]() ![]() Kafası öyle karışmıştı ki ![]() Artık net bir şey düşünemiyordu ![]() Kafasının içine düşünceler, anılar hepsi birden hücum etmişti ve artık ne düşüneceğini bilmiyordu ![]() Sonra birlikte kurdukları hayaller geldi aklına ![]() Bu yakınlarda bir bebek sahibi olmayı planlamışlardı ![]() O kadar çok istiyordu ki kocası baba olmayı ![]() Ve genç kadında o kadar çok istiyordu ki sevdiği adamı baba yapmayı ![]() Kocası o sabah gülen gözlerle “Tam bir aile oluruz” demişti ![]() Acaba bu tam bir aile derken, sevgilisini ve sevgilisinin kocasını da hesaba katmış mıydı? O kadının evinde sevgilisinin kocası tarafından vurularak öldürüleceğini katmış mıydı hesaba ben baba olmak istiyorum ![]() ![]() Kin doluydu herkese ![]() Kocasına, o kadına ve o kadının kocası olan diğer adama ![]() Aslında bu olayda belki hepsi suçlu, belki de hepsi mağdurdu ![]() Ama en çok kendini mağdur görüyordu en azsa kendini suçlu ![]() O aldatılmıştı ![]() ![]() Yalan söylenmişti ona ![]() ![]() ![]() Her şeyini kaybetmişti ![]() ![]() Neye yanacağını, niçin üzüleceğini bile bilmiyordu artık ![]() Aldatıldığına mı yansaydı, yoksa sevdiği adamın ölümüne mi kara vermiyordu bir türlü ![]() Çok da iyi biliyordu ki bundan sonra hiçbir şey eskisi olmayacaktı ![]() İnsanlara olan tüm sevgisi ve güveni bitmişti ![]() “Bunda sonra nasıl yaşarım ben ![]() ![]() Her şey o kadar karma karışıktı ki ![]() Öylesine şaşkındı ki ![]() Hayatına devam etmesi gerektiğini biliyordu da ![]() Nasıl devam edeceğini, bu acıyla nasıl yaşayacağını bilmiyordu ![]() Tüm gece boyunca oturdu kaldı mavi koltuğun üzerinde ![]() ![]() ![]() ![]() Sabah olduğunda artık ağlamamaya ve üzülmemeye karar vermişti ![]() Kocası onu aldatmış sonrada öldürülmüştü ![]() Aldatan ve terk eden bir adamın yasını tutmayacaktı daha fazla ![]() Gece boyunca oturduğu koltuktan kalktı ![]() Kocasına ait ne varsa giysi, eşya, anı, fotoğraf, mektup her şeyini ama her şeyini babaanneden kalma sandığa kapattı ![]() Sanki anılarıyla birlikte acılarını ve aldatılmışlığını da o sandığa kapatmayı diledi ![]() Sonra emlakçiyi arayıp evini eşyalarıyla birlikte satmak istediğini bildirdi ![]() Tüm bunları yaptıktan sonra kendine küçük bir çanta hazırladı ![]() Yanına hiçbir anı almak istemiyordu ![]() Nasıl olacağını bilmese de yeni başlayacağı yaşamında eskiye dair bir anısı olsun istemiyordu ![]() Görmek istemiyordu etrafında ona ait ve onu hatırlatan bir şeyler ![]() Evden çıkarken son kez baktı evine ![]() Her köşesinde onlarca anısı olan evine baktı ![]() Her köşesine ![]() Her tarafta kocasının yüzü vardı ve gülen gözleri ![]() Mutlu olduğunu sandığı dakikaları ![]() Gözyaşları yanaklarını ıslattı tekrar ![]() Hala Neden diye haykırıyordu kalbi ![]() “Neden yalanmış o çok mutlu olunan dakikalar ![]() Neden yalanmış o çok mutlu olunacak günler ![]() Evin kapısını kapatmadan son kez konuştu boşluğa ![]() Evinin duvarlarına ![]() ![]() “Neden? Neden? Neden?Neden yaptın bunu bana? Ben seni bu kadar çok severken ![]() ![]() Seni mutlu etmek için canımı bile vermeye hazırken ![]() Bu muydu hak ettiğim son? Sen hak ettiğini buldun ![]() O beni aldattığın kadında buldu ![]() Peki ya biz, biz aldatılmışlar ne olacağız? Bu acıyla, bu vicdan azabıyla nasıl yaşayacağız ![]() Ben nasıl yaşayacağım bu üzüntüyle ![]() Bu kadın ne yapar, nasıl yaşar, nasıl durur ayaklarının üzerinde, nasıl güvenir ve sever artık insanları hesapsızca ![]() Düşündün mü bütün bunları ![]() ![]() ![]() Artık seni düşünmeyeceğim ![]() ![]() Beni aldattığını ve terk ettiğini, başka bir kadının yanında başka bir kadın uğruna can verdiğini unutacağım ![]() ![]() Ve gözyaşlarıyla çekti kapıyı ![]() Ne yapacağını nereye gideceğini bilmiyordu ![]() Aklına birden mezarlığa gitmek geldi ![]() Kocasının mezarını son kez görmek ama hemen vazgeçti bu fikrinden ![]() Çünkü oraya giderse oradan kopamayacağını ve orada o mezarın üzerinde canına kıyacağını çok iyi biliyordu ![]() Taksiye bindi ![]() ![]() Dünyanın herhangi bir yerine gidecekti ![]() ![]() Oysaki çok da iyi biliyordu ki ![]() Nereye giderse gitsin ![]() İçinde yalnızlığını, anılarını, aldatılmış ve terk edilmiş olmanın acısını taşıyacağını ve bunu asla unutmayacağını çok iyi biliyordu ![]() Alıntı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|