Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bazılarının, herşeyi, hiçbir, şeyidir

Bazılarının Herşeyi Bazılarının Hiçbir Şeyidir

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bazılarının Herşeyi Bazılarının Hiçbir Şeyidir - Hikayeler

Bazılarının ömrünü verdiği bazılarının hiçbir şeyidir…

Bir insan için çok şey demek olan bir şey diğer bir insan için hiçbir şey ifade etmeyebilir…

Bir insanın uğruna ömür tükettiği şey bir başkasının ömrünün saniyesinde yer almayabilir…

Yaşadığım bir öyküdür;

Gece saatlerinde radyo programcılığı yapmaya başladığım ilk yıllar…

Gece yarısını oldukça geçmiş bir saatte evime dönüyordum evimin bulunduğu mahallenin girişinde sivil bir polis ekibi beni durdurdu bir görevli üstümü aradıktan sonra sırtımdaki çantayı açmamı istedi çantanın içinde radyo programlarında kullandığım iki defter vardı

Yıllar boyunca satır satır okuduğum kitaplarda altını çizdiğim cümleleri geceler gündüzler boyunca yazdığım iki defterdi bunlar…

Görevli polis defterlerde yazılı olanları karanlıkta göremediği için arabanın farına tutarak hızla ama dikkatli bir şekilde taradı işi bitince arabanın içinde oturan ve amiri olduğu anlaşılan kişiye dönerek o gece ve sonraki günlerde aklımdan hiç çıkmayacak olan şu cümleyi söyledi:

“burada kayda değer bir şey yok amirim

sonra bana dönüp defterleri verdi ve teşekkür etti…

o gece yol boyunca evde yastığa başımı yasladığımda ve sonraki günlerde bu cümle sık sık aklıma geldi…

“burada kayda değer bir şey yok…”

halbuki ben o defterlerde yer alan cümleleri okuduğum kitapları cebimdeki beş kuruşun hesabını yaptığım öğrencilik yıllarımda almış satır satır okumuş ve sonra onları göz nuru bir nakış işler gibi bu deftere yazmıştım benim yaşamadıklarımı ve düşünemediklerimi ve yazamadıklarımı benim yerime yaşayan düşünen ve yazan insanların kelimeleriydi onlar…

birileri çok zaman günler ve geceler boyu sürecek yokluklara yoksulluklara acılara hapislere sürgünlere katlanarak yaşıyor ve yaşamayanların yerine yazıyordu…

bazıları bu satırlarla hayatlarını ve ölümlerini kayda değer kılarken ve yazdıklarıyla dünyaya hayatlarının kayıtlarını düşerken kimileri için bütün bu kayıtlar hiçbir şey ifade etmiyordu…

hayatını bir kitabın satırlarına hediye ederek ölenleri biliyordu bu yaşlı dünya…

bazılarının ömrünü verdiği bazılarının hiçbir şeyidir…

bir insan için çok şey demek olan bir şey diğer bir insan için hiçbir şey ifade etmeyebilir…

bir insanın uğrunda ömür tükettiği bir şey bir başkasının ömrünün saniyesinde bile yer almayabilir…

hayatınızda kayda değer bir şey var mı?

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Emeğine sağlık çok güzel bir konu seçmişsin Benimde başımdan bu tür bir olay geçti

İşyerinde boş zamanlarımda bir saniyemi bile değerlendirerek kipritlerden büyük bir ev maketi yaptım ve bitirdikten sonra eve götürmeye karar verdim Eve götüreceğim gün bir kaç yere birşeyler almak için uğradım Otobüse bindiğimde ise maketi bir yerde unuttuğumu farkettim Saatlerce acaba nerede bıraktım diye düşündüm Ertesi gün cd aldığım yere maketimin orada olup olmadığımı sorduğumda cevap '' Ha o mu çöpe atacaktım gereksiz bişey merdivenin altında '' dedi O an ki halimi hatırlamak bile istemiyorum oysaki ben ne çok emek vermiştim Bir daha oraya uğramadım Anladım ki birileri için çok değerli olan birşey diğerleri için hiç önemi olmayabiliyor Her ne olursa olsun el emeği göz nuru dökülmüştü o makete öyle davranılması düşüncesizlikti tabiiki

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-11-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Şimdi, kardeşlerim güzel bir konuya temas ettinizHepinizden Allah razı olsunİşte şimdi taşı gediğine koyma zamanı gelmiştirHani ya, bilirsiniz bizim bu Türk milletinin kitap okuma alışkanlığı yokÜstelikte bu bilgisayar işin içine girince kitap okuma alışkanlığı tamamen yok olmuşturHayatında hiç kitap okumamış insanları biliyorumDoğrusu bu insanlar ne biliyorlar ne düşünüyorlarKulaktan dolma bilgilerle mi yaşıyorlarBu işin başka bir yönüdürGelelim asıl meselemize

Kitap okumayı hiç sevmeyenlere bir tek sözüm varBana da kızmaya hiç hakları yoktur
Bir kitapta; para nasıl kazanılır, nasıl zengin olunur, define nasıl bulunur,profesyonel hırsızlık nasıl yapılır kız nasıl tavlanır?Üçkağıtçılığın prensipleri ve teknikleri nelerdir?Görünmeyen adam nasıl olunur? gibi konular işlense bu kitap okunur mu okunmaz mı?Bal gibi de okurlarHem de dünyada satın alınma ve okunma rekorları kırar

Peki; böyle bir kitap okuma nefsimize uygun geliyor da neden öteki kitaplar okunmuyor?

Demek ki işimize geleni okuyormuşuzİşte Türk milletinin ne kadar çıkarcı ve menfaatçı olduğu kesinleşmiştirKendisine para getirmeyen böyle bir kitabın yüzüne bile bakmıyorlarİşte millet olarak en zayıf tarafımız da budurElinoğlu borçlanarak ve de herşeyinden feda ederek kendisine kitap alıp okuyorlarNeden geri kaldığımızın sebebini de bu, birkere daha düşünmemiz lazımKitap okumak kişinin karakterini değiştirebilirNeyi hangi kitabı okumamızı da kendimiz seçmeliyizZararlı kitap okumak boşa zaman harcamak demektir

Benim için kitap okumak çok değerlidirKitap okumayan cahil kalmış demektir
Unutmayın ki, "ilimsiz yolun sonu karanlıktır" vesselam

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com