![]() |
Bir Öğretmenden Mektup |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Öğretmenden MektupAşağıdaki mektubun yazarı bir öğretmen ![]() ![]() ![]() ![]() Zaten adının ve nerede çalıştığının çok da önemi yok ![]() ![]() Hiç kimse bunların yaşanmadığını iddia edemez, etmemelidir de ![]() ![]() ![]() Ama yine de okuduğunuzda tıpkı benim gibi tüylerinizin diken diken olacağına inanıyorum ![]() Merhaba! Bir lisede öğretmenlik yapıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() BUNLARIN HEPSİ GERÇEK: *Biliyor musunuz, bu yıl lise 1 ![]() ![]() *Biliyor musunuz, bir öğrenci okula "satır" getirmekten uzaklaştırma cezası aldı ![]() *Biliyor musunuz, iki hafta önce okulun önünde çıkan bir kavgada bir öğrencimin boynu döner bıçağı ile kesildi; 28 dikiş atıldı ![]() *Biliyor musunuz, bu çevrede kimse kışın akşam beşten sonra sokakta yalnız yürümüyor ![]() *Biliyor musunuz, geçtiğimiz hafta, bebek bekleyen müdür yardımcımız bir öğrenci tarafından karnı tekmelenmekle tehdit edildi ![]() *Biliyor musunuz, dışarıdan elini kolunu sallaya sallaya giren bir adam, kendisini dışarı çıkarmaya çalışan kat nöbetçisi bayan öğretmeni bıçakla tehdit etti ![]() *Biliyor musunuz, derste sıkıntı oluşturduğu için öğretmeni tarafından cezalandırılan öğrencinin ailesi okulu bastı ![]() *Biliyor musunuz, bir öğretmenimiz sınıfta bıraktığı öğrenciden tehdit telefonları aldı ![]() *Biliyor musunuz, öğrencilerimizin % 86sı sigara içiyor ![]() *Biliyor musunuz, öğrencilerimizin % 42si hap kullanıyor ![]() *Biliyor musunuz, okulun etrafında hap satanları, okulun içinde hap kullananları polis biliyor ![]() *Biliyor musunuz, geçtiğimiz yıl bir kız öğrencimizin babası çocuğundan (öğrencimizden) dayak yediği için okula sığındı ![]() *Biliyor musunuz, yalnızca koridorda birbirlerine çarptıkları için kavgaya tutuşan iki kız öğrencinin aileleri okulun önünde birbirlerine yumruk yumruğa saldırdılar ![]() *Biliyor musunuz, geçtiğimiz yıl bir anne, kızının saçının boyalı olması üzerine okula çağrıldığında kızını okula koca bulmak için gönderdiğini bu nedenle de süslenmesi gerektiğini söyledi ![]() *Biliyor musunuz, velilerin %42si kayıttan sonra bir daha okula uğramıyor ![]() *Biliyor musunuz, maddi yetersizlikten dolayı üç, dört aile bir oda-bir salon bir evi paylaşıyorlar ![]() ![]() *Biliyor musunuz, her ay öğretmenler aramızda para toplayıp bir öğrenciye bot, palto veya okul araç gereçleri alıyoruz ![]() *Biliyor musunuz, geçtiğimiz yıl cuma okul kapanışı töreninde baygınlık geçiren bir öğrencinin iki gündür hiçbir şey yemediğini öğreniyoruz ![]() *Biliyor musunuz, öğrencilerin çoğunun hayatında kan davası, intihar, boşanma, dayak, kaçma, kaçırılma, hapis gibi hikayeler var ![]() *Biliyor musunuz, geçtiğimiz yıl iki gün boyunca evine gitmeyen bir öğrenciyi velisi gelip okulda arıyor ![]() ![]() *Biliyor musunuz, annesi babası ayrı veya boşanmış olan öğrencilerin çoğu uzak akrabaların yanında kalıyor ![]() ![]() *Biliyor musunuz, geçtiğimiz yıl sorun çıkardığı için müdür tarafından tartaklanan bir öğrenci mahalleden topladığı tanıdıklarıyla müdürün odasını basıp tehditler savurdu ![]() *Biliyor musunuz, veliler toplantılara "ocakta yemeklerini bırakarak", ayakkabılarının topuğuna basarak, mantolarını omuzlarına atarak geliyorlar ![]() *Biliyor musunuz, velilerin büyük bir çoğunluğu öğretmene nasıl hitap edileceğini bilmiyor ![]() *Biliyor musunuz, geçtiğimiz yıl 1000 öğrenci kapasitesi olan okulda kütüphaneye üye olanların sayısı 7(yedi)ydi ![]() *Biliyor musunuz, öğrenci tanıma formlarındaki "Çaldığınız müzik alet(ler)i" bölümüne radyo, teyp, walkmen yazan azımsanamayacak sayıda öğrenci var ![]() *Biliyor musunuz, öğrencilerin azımsanamayacak bir bölümü doğum tarihlerinin gün ve ay kısımlarını doğru yazıyorlar ancak yıl bölümüne 2004 yazıyorlar! *Biliyor musunuz, lise birinci sınıf öğrencilerim "Soru işareti nerede kullanılır?" soruma yanıt veremediler ![]() *Biliyor musunuz, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Biliyor musunuz, maddi durumu iyi olan sayılı öğrencilerden birinin velisi, geçtiğimiz yıl akan damımızı onardı ![]() *Biliyor musunuz, öğrencilerimizin %60ı sağlıksız beslenmeden dolayı hasta (aralarında dispanserlik olanlar var) ancak öğrencilerimizin %90ında cep telefonu var ![]() Ben bu okulda 3 yıldır öğretmenlik yapmaya çalışıyorum ![]() ![]() ![]() Her gün büyük bir çaresizlik ve endişeyle "Acaba bugün ne olacak?" diye başlıyorum işime ![]() ![]() ![]() Biliyor musunuz, 10 Kasımlarda, 29 Ekimlerde şiirler okunurken, marşımızı dinlerken ağladığımda herkes günün anlamına ağladığımı sanıyor; oysa çaresizliğe ağlıyorum ![]() Muhtaç olduğu kudretin dolaştığı asil kanı uyuşturucuyla zehirleyen öğrencilerimi kurtaramıyorum ![]() ![]() Daha da yazacaktım ancak yazdıkça yüreğim ağırlaşıyor ![]() Sevgi ve saygılarımla |
![]() |
![]() |
|