![]() |
Munzur Kokusu Bir Sevdadır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Munzur Kokusu Bir SevdadırMunzur Kokusu Bir Sevdadır - Nuri Can Munzur bir yaşamdır, bir töre, bir yoldaş, bir çağrı ![]() Munzur dağ kokardı, toprak kokardı ama kokusuna rengarenk çiçek, çeşit çeşit bitki kokusu, yamaçlardaki kar kokusu, güneşin pırıl pırıl parladığı mavi gökyüzü kokusu da karışırdı ![]() ![]() ![]() Her bahar sevinç ve sevgi kokuları çiçek kokularına karışarak buharlaşan Munzurun eşsiz güzellikteki sevda kokusuydu bu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocukluğumda Munzur kokusuna bayılırdım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Munzurun o tertemiz kokusunu ve güzelliğini Munzur dağından başka dünyanın hiç bir yerinde bulamadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bazı dostlarım ısrarla Munzurla ilgili sorular sorarlar bana, üç beş cümleyle nasıl anlatılabilir ki Munzur ![]() ![]() Sevgiler vardır hani hiç bitmeyen, eksilmeyen, tükenmeyen, yaşadıkça büyüyen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Munzurda sağlık fışkırır, dostluk ve umut fışkırır ![]() ![]() ![]() Oralarda ne hava kirliliği, ne trafik yoğunluğu var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Munzur ki, benim düş bahçemdi, sevgi dağımdı ![]() ![]() Ne güzeldi çocukluğumun ve ilk gençlik çağımın ardına düşüp gezinmek dağ, bayır Munzuru ![]() ![]() ![]() Ondört, onbeş yaşlarında evlenen gençlere imrenirdim, onlara hayranlıkla bakar, bir gün belki benim de eşim ve güzel güzel çocuklarımın olacağını düşlerdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ah kadasına, belasına baş koyduğum Munzur, bil ki senin özlemindir yaşamımı anlamlı kılan Bilki bir gün hüzünlerimi burda bırakıp ölümüne de olsa geleceğim sana, öpeceğim toprağını ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buralar Munzur kokmuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Çocukluk ve ilk gençlik düşlerimde kaldı o kokular belki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düşünüyorum da şimdiki çocuklar, gençler bilgisayar, internet gibi, binbir çeşit elektronik oyuncaklar ve televizyonla büyüyor kent yerlerinde, doğayla bağı kopuk bir biçimde ![]() ![]() İstanbulda Amsterdamda, Bonda Londrada Pariste toprak kokusu yok ki İs kokusu, kömür, eksoz kokusu, çöp kokuları var ![]() ![]() ![]() ![]() Aslında kentler çocuk büyütülecek yerler değil diye düşündüğüm çok olmuştur, dağ kokusu yok oralarda, doğal insan kokusu yok ![]() ![]() Oysa benim sevdiğim koku, insanın insanı sömürmediği, insanın insanı ve duygularını parayla satmadığı, satın alamadığı, kırık yüreklerin acısını, yüreğinde taşıyan, asla yalanı, dolanı bilmeyen o saf köylü çocukluğumun sevdiği kokuydu bu koku ![]() ![]() ![]() Elma ağacının çiçek kokusuydu, yemyeşil kırların, uçsuz bucaksız yamaçların kokusu, kar kokusuydu, ninemin bitmez tükenmez sevgi kokusuydu ![]() Şu diyar-ı gurbette insanın geldiği yerleri araması, vatanına, sevdiklerine hasret kalması ne kadar da hüzün veriyor insana, ne kadar da acı veriyor ![]() Bütün bu güzelliklerin kıymetini ise yıllar sonra ayrı düştüğümüzde fark ettik ey sevgili Munzur ![]() Zaman rüzgâr oldu, yaprak gibi dört bir yana savurdu hepimizi ![]() Nice güzellikleri paylaştık seninle ey Munzur ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi o kadar yorgun ki, bedenimiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nuri Can |
![]() |
![]() |
![]() |
Munzur Kokusu Bir Sevdadır |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Munzur Kokusu Bir SevdadırSevgiler vardır hani hiç bitmeyen, eksilmeyen, tükenmeyen, yaşadıkça büyüyen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ________Emeğinize sağlık arkadaşım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|