![]() |
Sevginin Öznesi - Öznenin Sevgisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevginin Öznesi - Öznenin Sevgisi![]() sevgi sözcükleri yağmur taneleriyken çekildi birer birer ıssız boşluklarına yüreğin önüne geçen ayrıksı duygular pıtırak gibi fışkırıyorken bilmez ne yaptığını o anda sevgi bahçesindeki çiçeğin besinlerini emer farkında olmadan düşünceler çiçek tamamen solduğunda tüm ayrıksı duyguların ortasında kalakalacak ve olmayan o şeye tek taraflı sevgi diyecek günler gelecek ve acıyı yarımlamaya çalışacak boşu boşuna o zaten bütünlenememiş sevginin acısını çekecek tek başına yarım yarım ![]() ![]() şimdiden çektiğini sanıyor belki daha vakit erken sevginin öznesi ufkunda yitince belirecek sevgi avutmalarına delirecek yürek sonsuz sevgi avutmalarında yitecek slüeti sevgilinin nesneleşecek bir daha yaşanamayacakların peşinden koşmak nafile işte denilecek bu da böyle bir şeymiş sevgi yalnız acı verirmiş ![]() ![]() ihtiyatlı olmalı sevgiye, hatta mümkünse hiç yaklaşmamalı yanına, çünkü acı verecek nasılsa, kaçmalı cesaretsizliğin sınırlarına sonra beklemeli, birgün sevgi aniden gene gelecek! ![]() ![]() artık sevgisizliğin edebiyatına sığınılmalı, sevgi sanılmalı ihtiyatla ve mantıkla yaklaşılan ilişkilerdeki büyük büyük sevgi sözcükleri! ![]() ![]() ![]() o en küçücük anları yakalayamadan girildiği sanılmalı o eşsiz aşk bahçelerine ayrıksıların cennetinde yaşarken sevgi sanmalı ![]() ![]() hayatım sevgi üstüne kuruludur benim, ben sevgisiz yaşayamam, evet, sevgiyi yaşamadan ne kolay söylemek ![]() ![]() sevgiliyle yaşanamayan sevgileri söylemek kadar kolay! ![]() ![]() sözüm yok elbette sevgiyi küçük küçük yaşayanlara kıyısından köşesinden tutanlara ![]() ![]() ah canım seni ne çok seviyorum! ![]() ![]() ![]() ![]() ben de seni! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sevmeli ki herkesi de sevmeli! ![]() ![]() ![]() Sözüm, öznesinde eriyebilen sevgiye öznesini sevgiyle sulayabilen ve büyüten sevgiye! gerisi her günkü gaile! ![]() ![]() ![]() Haldun Hakman |
![]() |
![]() |
|