Çocuklukta Saklı Mutluluk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çocuklukta Saklı Mutluluk![]() Bizim gibi küçücüktü mutluluklarımız da ![]() Sobanın üstünde patlatılmış mısırlar bile gözlerimizin parlamasına sebepti o zamanlar![]() Kızarmış ekmeğin kokusuydu bizi uyandıran, çalar saatin sevimsiz sesi değil![]() Hala bu mutluluğu yaşabilsem keşke![]() Sobada kızarmış ekmeğin ve patlamış mısırın mutluluk veren o kokusunu özlüyorum![]() ![]() Küçücüktük ama o zamanlar da havanın soğukluğu bile bi başka güzeldi ![]() pencereden yağan karı izlerdik hep![]() Sizin var mıydı bilmem ama bizim bozacı amcamız vardı![]() Bizim sokaktan geçerken hep pencereden el sallardım amcaya, o da beni görünce daha bi güzel bağırırdı sanki, sokak ışığından tatlı gülümseyişini görürdüm amcanın![]() Babam da inip boza alırdı hemen bize![]() Annem boza yapmasını biliyor olmasına rağmen hep o gülümseyen amcadan aldırırdım![]() Hala alabilseydim keşke![]() Bozacı amcamı özlüyorum![]() ![]() Karı bile bi başka güzeldi o zamanların ![]() Çocukluk arkadaşım Çağatay gelirdi bize beni çağırmaya![]() Mahallede kız çocuğu yoktu ki, tüm arkadaşlarım erkekti![]() çıkardık onla dışarı, babamın askeri üs'te bize tahtadan yaptığı 2 küçük kızakla![]() Belki çok güzel ve biçimli değillerdi ama kayıyordukya eğleniyordukya dünyalar bizimdi sanki![]() Hiç taşınmasaydık keşke![]() Arkadaşımı özlüyorum![]() ![]() Küçücüktüm dertlerim de benim gibi küçücüktü ![]() Bugün varsa yarın unuturdum, çocuktum yaa![]() Ben büyüdükçe dertlerim de acılarımda büyüdü, aynı ben gibi![]() Sığmaz oldular bir geceme![]() Ertesi gün de hep hatırlar oldum![]() Günlerimi, ardından haftalarımı, yetmedi ardından yıllarımı aldılar![]() En büyük acım düşünce kanayan dizimdi![]() Şimdiyse, büyüklerin dünyasında gördüm ki en büyük acı kalp acısıymış![]() Dizim gibi kabuk bağlamıyormuş yarası ertesi güne![]() Dinmiyormuş kanaması bir peçeteyle![]() Geçmiyor acısı senin narin narin dokunup üflemenle anne![]() Hatırlar mısın geceleri uyumaya korktuğum tek şey öcüydü bir zamanlar![]() Rüyamda öcü de görsem, sonu pembe rüyalarla biterdi hep![]() Ama şimdi kabuslarla tanıştım ben anne![]() Eskisi gibi çığlık çığlığa kalkıp da sarılamıyorum sana en masumundan![]() "geçti bitanem"le geçmiyor kabuslarım, gitmiyor rüyalarımı kabusa çevirmeden![]() Şimdiyse küçüklüğümün o küçücük masumane dertlerini özlüyorum![]() ![]() Ne olurdu ki büyümeseydim?! ![]() Bebeklerimle arabalarımla yarattığım küçücük bi dünyam vardı![]() Toz pembeydi her yeri, pembe pembe pamuk şekerler gibi sadece pembe mutlulukla kaplı duvarları vardı![]() Şimdiyse o duvarların arkasına saklanamayacak kadar büyüdüm ben anne![]() ve ben artık büyükleri dünyasında koca koca duvarların arkasında o cılız ağlamalarımla kayboluyorum![]() O küçükcük halimle kucağına oturup ağladığım gibi ağlayamıyorum en avazından![]() Kucağına sığacak kadar ufak değilim artık anne![]() Pembe dünyamın o küçük mutluluklarını özlüyorum![]() ![]() Yoruldum anne ![]() yoruldum![]() Ve anladım ki!!![]() ![]() Çocuklukta saklı kalmış mutluluk ![]() En son ne zaman öylesine içten güldü gözlerim hatırla[ya]mıyorum![]() Ne zaman büyüdük, ne zaman gözlerim mutluluk parıltısını yaşlara tercih etti bil[e]miyorum![]() Hiç büyümeseydik keşke![]() Çocukluğumu özlüyorum![]()
|
|
|
|