![]() |
Sevmiştim Oysa |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevmiştim OysaDaha önce hep çay götürdüğü odaya bu kez çağrılmış olmaktan endişeli: - Buyurun müdür bey, dedi Nedim ![]() - Seni evlendirelim mi Nedim? Nedim, kendisine sürekli takılan müdürün bu kez ciddi mi olduğunu anlamak için yüzüne baktı ![]() ![]() Koltukta oturan kadına dönen Nedim, hemen kaçırdı gözlerini ![]() ![]() ![]() Bugüne kadar gördüğü en güzel kız oturuyordu orada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Evet? Ne diyorsun? Dalga mı geçiyordu müdür? Ama cevap vermek gerekirdi: - Siz ![]() ![]() ![]() ![]() - Peki, yarın ikametgâh kağıdını, nüfus cüzdanını ve 6 tane fotoğraf getir! Aaa, galiba ciddiydi! - Peki efendim ![]() Çıktı ![]() *** Ayakları yere değmiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tabii ki gece uyuyamadı ![]() ![]() Sabah önce berbere gitti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evrakları müdür beye teslime gittiğinde, bir daha görmek için “servetini” verebileceği müstakbel karısı yoktu orada ![]() ![]() *** Ertesi gün müdürün kendisini çağırdığı haberi çay ocağına geldiğinde heyecandan demliği devirdi ![]() ![]() ![]() Merdivenleri üçer beşer çıktı ![]() - İşte evlenme cüzdanın, dediğinde artık işin olduğuna tamamen inandı ![]() Müdürün elini öpmeye yeltendi, başarılı olamadı ![]() ![]() ![]() ![]() *** Annesi ortalığı yıkmıştı Nedim evlendiğini söylediğinde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tek üzüntüsü, dünya güzeli karısını köyüne götüremeyecek olmasıydı ![]() ![]() *** Ertesi gün, “Ne olursa olsun müdür beye karımı soracağım” kararıyla çıktığında müdür odasında yoktu ![]() ![]() - Maça gitti, dedi sekreter ![]() Utana sıkıla, evlenme cüzdanından bütün güzelliğiyle beynine, hayaline ve kalbine kazıdığı eşini sordu sekretere: - Tanıyor musunuz? - Tanımaz mıyım, dedi sekreter ![]() - Şimdi nerede o? - Nerede olacak, tabii ki maçta ![]() ![]() Otobüsü bekleyemedi Nedim ![]() ![]() Salona girdiğinde tribünlerde bir iki başka “çirkin” kadın vardı ![]() ![]() ![]() - Kusura bakma müdür bey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine gülümsedi müdür bey: - Bak orada, on iki numara, servis atıyor ![]() Salon başına yıkılmıştı Nedim’in ![]() ![]() ![]() ![]() Bayılmıştı ![]() *** Bir bankanın voleybol şubesi, bir yabancı oyuncuyu Türk vatandaşı yaparak oynatmak için bu kez bir garibanı fena vurmuştu ![]() ![]() __________________ |
![]() |
![]() |
|